Обговорення Вікіпедії:Вибори арбітрів/2016-2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Які арбітри потрібні керівництву укрвікі

[ред. код]

Перш за все дякую всім, хто брав участь в голосуванні і прошу вибачення в тих, хто за мене проголосував й моє низьке 4-те місце в перегонах. Так, я міг бути більш дипломатичним, як Divega («Як ви оціните діяльність АК попереднього скликання» — «Я вважаю, що всі рішення були адекватними, як по відхиленню позовів так і по винесеним рішенням. --Divega (обговорення) 19:41, 28 листопада 2016», і це при тому, що той же NickK мені писав «не думаю, що Yakudza образиться, якщо ви об'єктивно оціните попередній АК, він і сам оцінив попереднє скликання на 3+ за п'ятибальною системою...NickK (A)(C) (обг.) 23:09, 28 листопада 2016») Але я в певний момент вирішив піддатись на провокативні запитання адміна NickK та, згодом, Максим Підліснюк й провести невеликий експеримент. Взнати, як поведуть себе досвідчені користувачі, наділені додатковими повноваженнями в вікі (адміни (A) та перейменовувачі файлів (F), котрі часто є або колишніми адмінами, або кандидатами в адміни майбутні), коли сказати в очі те, що більшість бачить і відчуває: вони не просто добре знають правила, але частина з них використовують їх в власних інтересах, маніпулюють ними, керуючить буквою, але аж ніяк не духом законів.

За підсумком до Divega мені далеко, тому порівняємо мої результати з моїм найближчим конкурентом — колишнім адміном а теперішнім перейменовувачем файлів Ahonc. Вікіпедія:Вибори арбітрів/2016 (довибори)/Голосування/Усі показує, що за мене проголосувало 3 (три) A та F з 17 загальних голосів на підтримку (17,65%), проти — більше половини, 10 з 19 (52,63%). За Ahonc («Я у Вікіпедії вже понад 11 років, тож досвіду маю багато.») проголосувало навпаки, 10 з 20 A та F (50%), причому один з них подав за Ahonc САМ Ahonc, інакше б було тих же 10 з 19, а проти — 4 з 20 (20%). Під час голосування на посаду арбітра Ahonc також провів свій експеримент — демонстративно порушив правила («заборонена реєстрація облікових записів»), за що був ДВІЧІ заблоковваний адміном Yakudza, але ЖОДЕН з A та F свого голосу на підтримку Ahonc не змінив на протилежний, ба навіть просто не зняв. Знехтували. Бо там тих блокувань і до того ціла купа.

Висновок: Для обраного нашою спільнотою керівництва укрвікі, що прийняло участь в цьому голосуванні, бажаніший такий арбітр в АК, котрий і сам часто порушує правила, і іншим колегам (A та F) це дозволить. Будем обговорювати? --ROMANTYS (обговорення) 19:13, 20 грудня 2016 (UTC)Відповісти