Обговорення Вікіпедії:Дайджест Вікімедіа Україна/Березень—квітень 2021

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Привіт! Вийшов новий випуск щомісячного дайджесту новин від ГО «Вікімедіа Україна». Читайте повну версію або скорочену — нижче.

Основне за березень
  • 10 березня завершився «Місяць культурної дипломатії України» у Вікіпедії, який «Вікімедіа Україна» організовувала вперше, разом із Українським інститутом та Міністерством закордонних справ. Про Україну написали десятками мов від англійської до асамської, а українська Вікіпедія поповнилася понад 200 статтями. Детальні результати.
  • Із 5 до 21 березня тривала українська частина WikiGap — міжнародної кампанії з написання статей про жінок. Акція проходила четвертий рік поспіль, цього разу до неї вперше долучилися українські Вікіцитати. Цьогоріч до проєкту долучилося понад 100 людей, створено й поліпшено біля 900 статей у Вікіпедії і Вікіцитатах. Детальні результати.
  • На початку березня відбулися перші засідання нових каденцій Правління і Ревізійної комісії Вікімедіа Україна. Про те, як члени Правління розподілили обов’язки, читайте тут.
Анонси
  • З 1 до 30 квітня триває «Європейська весна» — українська частина міжнародного конкурсу CEE Spring, що має на меті створення й покращення статей про Центральну і Східну Європу. Конкурс проходить сьомий рік поспіль, взяти участь і позмагатися за цінні призи можуть усі охочі.
  • Також до конкурсу «Європейська весна» пройдуть вебінари із редагування Вікіпедії. Приєднатися до тренінгів можуть усі охочі, попередньо зареєструвавшись.
    • 13 квітня о 18:00 відбудеться вебінар у партнерстві з Польським Інститутом у Києві. Форма реєстрації.
    • 20 квітня о 18:00 запланований вебінар у партнерстві з Чеським центром у Києві. Форма реєстрації.
  • До 10 квітня триває обговорення щодо зміни/покращення формату проведення конкурсів у Вікіпедії та для Вікіпедії.

Детальніше — у повній версії дайджесту

Ви отримали це повідомлення, бо підписалися на щомісячний дайджест ГО «Вікімедіа Україна». Якщо хочете скасувати підписку, вилучіть свій нікнейм із цієї сторінки. Допоможіть поширити інформацію про нашу діяльність, поширивши Фейсбук-версію цього дайджесту.