Обговорення Вікіпедії:Дайджест Вікімедіа Україна/Квітень—травень 2021

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Привіт! Вийшов новий випуск щомісячного дайджесту новин від ГО «Вікімедіа Україна». Читайте повну версію або скорочену — нижче.

Основне за квітень
  • Команда Вікімедіа Україна запустила телеграм-канал. Наразі ми публікуємо тут переважно анонси поточних подій і можливостей вікімедійного руху, але також плануємо частіше розповідати про історію, принципи руху, ділитися цікавою інформацією з минулих років. Підписатися на канал можна за цим посиланням.
  • З 1 до 30 квітня тривала Європейська весна — українська частина конкурсу статей Wikimedia CEE Spring, присвяченого країнам Центральної і Східної Європи. За попередніми результатами, за місяць змагання понад 70 учасників і учасниць створили й поліпшили понад 1600 статей. Найбільше опрацьованих статей про Польщу, Росію, Чехію, Білорусь і Туреччину. До 31 травня конкурсанти можуть доопрацьовувати нові статті, створені під час Європейської весни 2021. Ці статті оцінюватимуться станом на кінець травня.
Анонси
  • Оргкоманда української частини «Вікі любить Землю» оголосила дати конкурсу у 2021 році. Подання робіт триватиме з 1 до 30 червня. Як і в попередні роки, взяти участь у конкурсі можуть усі охочі, як професійні фотографи, так і любителі. Подавати можна фото, зроблені будь-коли; головне, щоб вони були вашими власними та зображали пам’ятки природи України. Деталі щодо змін у регламенті конкурсу 2021 року організатори опублікують уже незабаром. Стежити за новинами можна у блозі й Фейсбук-сторінці «Вікі любить Землю» в Україні.
  • До 31 травня запрошуємо писати про Україну в межах Wikimedia CEE Spring. Учасники конкурсу у Вікіпедіях німецькою, словацькою, польською, турецькою та ще майже 30 іншими мовами Центральної та Східної Європи можуть протягом цього часу створювати й поліпшувати статті про Україну. Теми статей можна обрати з переліку пропонованих. Авторам і авторкам найбільшого внеску про Україну ми готуємо пам’ятні сувеніри. Анонс із детальнішими умовами участі українською і англійською.
  • У травні триває обговорення стратегії розвитку програми «БоГеМА» — співпраці ГО «Вікімедіа Україна» з культурними установами. Запрошуємо усіх зацікавлених долучатися на сторінці.

Цього місяця маємо також багато цікавих анонсів, які не увійшли у цю скорочену версію — шукайте їх у повній версії дайджесту

Ви отримали це повідомлення, бо підписалися на щомісячний дайджест ГО «Вікімедіа Україна». Якщо хочете скасувати підписку, вилучіть свій нікнейм із цієї сторінки.