Обговорення Вікіпедії:Дайджест Вікімедіа Україна/Травень—червень 2021

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Привіт! Вийшов новий випуск щомісячного дайджесту новин від ГО «Вікімедіа Україна». Читайте повну версію за посиланням або скорочену — нижче.

Основне за травень
  • Громадська організація «Вікімедіа Україна» відсвяткувала 12-річчя. З моменту заснування у 2009 році організація виросла до 69 членів і членкинь та сотень інших волонтерів, які долучаються до багатьох наших проєктів. Читайте про здобутки «Вікімедіа Україна» у 2020 році.
  • Організатори міжнародної акції WikiGap Challenge оголосили результати. Серед десяти переможців — чотири редактори української Вікіпедії. Детальніше про результати акції, що тривала із 8 березня по 8 квітня в усіх мовних розділах Вікіпедії, читайте за посиланням.
  • 29—30 травня «Вікімедіа Україна» провела форум адміністраторів українських вікіпроєктів. Подія проходила вперше і була відкритою для участі всім охочим волонтерам. Загалом до презентацій, обговорень та інших сесій форуму долучилися близько 20 учасників та учасниць. Детальніший блогдопис про те, як проходила подія.
  • Із 15 травня до 5 червня в українському розділі Вікіпедії тривала акція #1Lib1Ref. Це регулярна міжнародна акція, покликана покращити перевірність фактів у Вікіпедії та допомогти наповнити онлайн-енциклопедію посиланнями на авторитетні джерела. Проєкт розрахований передовсім на бібліотекарів, але долучатися могли усі охочі. За попередніми даними, в українській Вікіпедії до акції долучилося близько 40 учасників і учасниць, які зробили майже 900 покращень; детальніші результати опублікуємо згодом.
Анонси
  • 1—30 червня триває українська частина міжнародного фотоконкурсу пам’яток природи «Вікі любить Землю». Правила участі та номінації конкурсу у 2021 році можна знайти на сайті wle.org.ua.
  • Глобальна конференція міжнародного вікіруху Вікіманія вперше пройде онлайн. Недавно організатори конференції оголосили дати проведення — із 13 до 17 серпня — і фокусну тему: 20-річчя Вікіпедії. Уже почалося подання пропозицій до програми, воно триватиме до 18 червня. Більше про Вікіманію 2021 та потенційні можливості підтримки від «Вікімедіа Україна» для участі у ній дізнавайтеся із блогдопису.
  • У Вікіджерелах, сестринському проєкті Вікіпедії, триває конкурс «Книжкова Шафа». До 31 серпня всі охочі можуть долучитися до вичитування двадцятитомного зібрання творів Івана Франка. Призи і пам’ятні сувеніри отримають усі активні учасники й учасниці, які дотримаються правил конкурсу та Вікіджерел.

Ви отримали це повідомлення, бо підписалися на щомісячний дайджест ГО «Вікімедіа Україна». Якщо хочете скасувати підписку, вилучіть свій нікнейм із цієї сторінки.