Обговорення Вікіпедії:Один в полі — не воїн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: VoidWanderer у темі «Передумови» 1 рік тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Передумови

[ред. код]

Є два висновки, до яких я прийшов:

  • Щоденна особиста кропітка праця над звичайними статтями необхідна. Без неї нікуди не подітися.
  • Це не означає, що найбільш економним з точки зору використання ваших сил є копання своєї граядки лопатою. Інколи треба зібратися, побудувати трактор, і ним обробити ціле поле.

Тут йдеться саме про роботу над трактором. Умовно кажучи, якщо ваше вміння у оформлені статей можна було б легко передати до 10 новачків, то ваша робота піде у 10 раз швидше.
— постійна версія № 36338522

--VoidWanderer (обговорення) 14:30, 22 квітня 2023 (UTC) Відповісти

Досвідчений автор зробив багато у вдосконаленні статей. Проте він працював «одинаком», проблеми вирішував на рівні персонального спілкування з іншими користувачами. І ось одного недоброго дня полишив Вікіпедію, і разом з ним пішло і все його знання, підтримка випрацюваних ним норм та підходів. Всі практики, що людина тримала лише у своїй пам'яті, зникають як змиті хвилею на піску. І кожен раз в українській Вікіпедії все починається по-новому, як день сурка, ніби до того нічого не було. Новий дописувач може спостерігати лише статті, до яких автор доклав руку, у різному стані доглянутості чи закинутості, як артефакти попередньої цивілізації, без жодних натяків чому вони виглядають так чи інакше.
— Архів К-П 41 § Магдебурзьке право Вікіпроектів

--VoidWanderer (обговорення) 14:33, 22 квітня 2023 (UTC)Відповісти