Обговорення користувача:Olegvdv68/проханнячко (03.11.2010—03.11.2010)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Когутяк Зенко у темі «проханнячко» 13 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Olegvdv68/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Olegvdv68

проханнячко

[ред. код]

Шанований Олеже, маю до Вас проханнячко, ото зацікавився білими плямами історії часів 2-ї світової. От в мене виникло до Вас, як до Фахівця військової тематики проханнячко для розяснення:

  • при написанні статей щодо нацистських концентраційних таборів стикнувся з таким німчуківським SS-Angehörige - що стосується підрозділів нацистів на охороні концентраційних таборів. А от якісного відповідника та ранжирування щось я не запримітив українському середовищі, може Ви щось зарадите.
  • для мене се стало важливим, оскільки, приміром, травників чи інший персонал таборів можна категоризувати та відповідно класифікувати по їх функціям - «як охоронців таборів» з відповідними на те функціями.
  • тоді як саме це поняття SS-Angehörige зустрічається в нацистських документах щодо персоналу з числа німчуків, які окрім охоронних функцій несли ще й наказово-розпорядчі функції. Отже причисляти їх до виключно охоронців не варта??? а от в керівники табору теж, тоді як слово персонал в нас всіх асоціюється з (перукарями, бухгалтерією....), а таке визначення для тотих нелюдів теж не підпадає бо вони виконували щей каральну та охоронно-адміністративну функцію.
Отакої й мене застопорило, може знайдете сему випадку якусь розраду. Зичу Вам творчих успіхів та гараздів! --Когутяк Зенко 12:52, 3 листопада 2010 (UTC)Відповісти