Обговорення користувача:StripedM/Проект «Популярність» (30.09.2010—01.10.2010)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:StripedM/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:StripedM

Проект «Популярність»

[ред. код]

Вітаю! Є ідея, і я її не хочу розпочинати один :) Почитавши думки на вашій сторінці, виникло враження, що ви могли б зацікавитись.

Питання у тому аби створити проект, який би координував та об’єднував під одним дахом роботу над статтями, які є потенційно дуже популярними. Існують списки найпопулярніших статей в різноманітних мовних розділах, тобто статей, які найчастіше відвідуються (укр., англ., рос.). Відповідно ідея в тому, аби зробити загальний список таких статей і поступово створювати їх та доводити до кращого стану ніж в конкурентних вікіпедіях (найбільш конкурентною для нас, звичайно, є руВікі, відвідуваність якої у 20 разів вища). Я вважаю, що це найефективніший шлях до подолання стереотипу, що укрВікі це купка статей по одному-двом реченням.

У додаток до «міжнародного списку» популярних Вікі-статей можна створити також чисто український список потенційно популярних статей, таких як Влад Яма або Франциско Гомес — дуже популярні «персонажі» популярного проекту «Танцюють всі», але статей про них нема ні в укрВікі, ні в руВікі. Відповідно, створення цих статей у середньому розмірі (від 5 кб) дозволило б підвищити відвідуваність укрВікі «на голому місці».

Також є інші додаткові ідеї, такі як відслідковування популярності створюваних проектом статей, а також порівняння кількості відвідувань між статтями створеними різними проектами, а також створення статей по тематиках, які з’являються у логотипах Ґуґлу. Наприклад, сьогодні варто було б створити статтю Флінстоуни (ріст її запитів сьогодні підвищився у тисячу разів), але досі цього ніхто не зробив.

Загалом гадаю, що проект підвищить образ нашої Вікі, приведе нових користувачів, а, відповідно, заохотить до прочитання серйозніших статей, наприклад про Есперанто-поетів. Також гадаю, що якщо створення окремих статей для проекту або не цікаве саме по собі, або може сприйнятися неадекватно іншими пуританськими користувачами, то в рамках проекту це може бути досить цікаво.

І так, цікаво почути вашу думку та згоду підтримати проект ;) --Α.Μακυχα Θ 08:50, 30 вересня 2010 (UTC)Відповісти

Ну, найвідвідуваніші статті: секс, порнографія чи Гаррі Поттер - таки не можна назвати несерйозними у порівняні з есперанто-поетами, хоча би тому що цими ключовими словами стоїть ключовий бізнес.
Вітаю!) Дуже приємно що Ви звернулись до мене, принаймні здогадка що ідея мене зацікавить вже виправдалась. Адже відповідає на питання як подолати цю ганебну прірву у "популярності" вітчизняного ресурсу, спрямувавши нечисленні сили спільноти так, щоб при отримати якомога максимальний результат. Тим більше, що статистичні інструменти у нас під руками.
Чи я правильно зрозумів, процес можна розділити на 3 напрями:
  1. Укласти список статей популярних у випереджальних за відвідуваністю Вікі і оцінити стан укр-статей
  2. Налагодити механізм знаходження потенційно популярних статей
  3. Координувати списки та роботи по вдосконаленню статей
На котрий з напрямів Ви би зробили ставку?
Припустимо, що укладемо компонентний список-мінімум і вдосконалимо статті до серйозного, конкретного рівня. На Вашу думку, як швидко ми зможемо виявити позитивний ефект і як відслідковувати?, щоб можна було собі відповісти "так, обраний шлях дуже ефективний". --stripedM 15:28, 30 вересня 2010 (UTC)Відповісти
Радий чути! Другий напрям у вашому списку це один з методів першої частини першого напряму («укладення списків»), адже схематично весь проект можна поділити на три кроки:
  • визначення потенційно популярних статей (грубо кажучи, «укладення списків»)
  • написання та удосконалення їх
  • оцінка ефективності роботи проекту.
Перший і другий крок можуть поєднуватися, якщо виявлення необхідної статті та її написання проходять без занесення їх у список необхідних статей на сторінці проекту. Усі ці кроки є невід’ємною складовою проекту. Виявити позитивний ефект можна вже за декілька днів, якщо: а) створити потенційно популярну статтю; б) через три-чотири дні подивитися список її відвідуваності (наприклад, тут). Затримка у декілька днів обумовлюється, по-перше, часом на індексацію сторінки пошуковиками, а також часом на оновлення лічильників відвідуваності.
Таким чином, я створюю сторінку проекту. За кілька годин проект вважатимемо існуючим.
Дякую за підтримку! --Α.Μακυχα Θ 18:51, 30 вересня 2010 (UTC)Відповісти

Це вам: {{Учасник проекту Популярність}}
--Α.Μακυχα Θ 11:21, 1 жовтня 2010 (UTC)Відповісти

Дякую)--stripedM 14:21, 1 жовтня 2010 (UTC)Відповісти