Обговорення користувача:Yaroslavna ua

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дует "Ярослав-На"
Зображення
Зображення
Основна інформація
Громадянство Україна
Жанр Естрадно-популярна авторська пісня
[yaroslavna.com.ua]

Дует "Ярослав-На" (Наталія та Ярослав Дуб)[ред. код]


Дует «Ярослав-На» - один з найкращих дуетів України, знаний як в Україні так і за кордоном. Солісти - Наталія та Ярослав Дуб – лауреати багатьох фестивалів, зокрема, «Вернісаж», «Пісня року», «Прем’єра пісні» тощо.


Історія дуету[ред. код]


Закінчивши Дрогобицьке музичне училище, а потім Львівську консерваторію, Ярослав і Наталя присвячують себе українській естрадній пісні. У 1990-1993 роках Ярослав аранжує народні та авторські твори, які з успіхом звучали у виконанні естрадних співаків як в Україні, так і за її межами (Канада, Америка, Німеччина, Югославія, Угорщина, Польща...)

Але потреба широкого самовираження і реалізації власних творчих задумів спонукає Наталю і Ярослава спонукає утворити свій дует "Ярослав-На". Перший виступ відбувся 28 серпня 1993 року на фестивалі "Марія-93" в місті Трускавець. Згодом були фестивалі: "Вернісаж", "Співоча родина" - у Києві, "Мелодія" у Львові та "Доля" в Чернівцях. А в 1997 році дует "Ярослав-На" отримав звання лауреата Всеукраїнського фестивалю "Пісня року" за пісні "Доля" (муз. Я.Дуба - сл.Й.Фиштика) та пісню "Запросіть мене, пане, на танець" (муз.Я.Дуба, сл.Г.Чубач).

Основою творчого стилю дуету «Ярослав-На» є поєднання мелодики, близької до народної, з професійним естрадним аранжуванням. Багато пісень з репертуару дуету звучать на радіо та телеканалах, як в Україні так і закордоном, і чимало з них вже стали популярними.

У 2003 році, до Дня матері, відбулись виступи дуету «Ярослав-На» в сонячній Італії, зокрема в містах - Рим, Мілан, Венеція, Болонія та Ферара.

А у 2005 році гастрольні дороги дуету пролягли до США. З особливим успіхом відбулись концерти у містах: Нью Йорк, Чікаго та штаті Айова.

17 листопада 2007 року відбувся великий сольний концерт дуету в Києві у академічному театрі оперети. Гарячими оплесками кияни вітали нову програму дуету «Ярослав-На» під назвою «Цвіти Тарасова земле».

У червні 2010 року дует у супроводі інструментальної групи виступив у Польщі на 14-у фестивалі української культури в Гіжицько.

Дует «Ярослав-На», Наталія та Ярослав Дуб, продовжують творчо працювати і нести українське пісенне мистецтво у різні куточки України та закордон.

Ведення[ред. код]


У 2010 р. дует «Ярослав-На» відкриває нову ланку творчості – ведення концертів та святкових програм. Деякі з них:

- представлення міського голови м. Самбора п. Тараса Копиляка (2010р.);

- відкриття торгового комплексу «Літо», м. Самбір (2010р.);

- ведення професійного свята «Дня енергетика» на Хмельницькій АЕС (2011р.);

- ведення професійного свята «Дня комунальних працівників», дійство відбулось у Львівській опереті (2012р.);

- звіт міського голови м. Старий Самбір п. Івана Грися (2012р.);

- ведення професійного свята «Дня працівників харчової промисловості» та святкування 100-ліття Воютицького спиртового заводу (2012р.);

- ведення концерту з нагоди святкування 110-ліття Храму Верховних ап. Петра і Павла в рамках фестивалю «Східницьке літо», смт. Східниця(2012р.);

- ведення святкової концертної програми з нагоди 20-річчя ТСО України, м.Львів (2012р.).


Дискографія[ред. код]


  • 1994 р. - "Запізніла любов"
  • 1996 р. - "Медовий місяць"
  • 2000 р. - "Колядки. Наталя та Ярослав Дуб"
  • 2001 р. - "Доля на двох"
  • 2001 р. - "Нові та вибрані пісні"
  • 2001 р. - "Колядує дует Ярослав-На"
  • 2002 р. - "Твої очі"
  • 2003 р. - "Нові та вибрані пісні - 2"