Обприскувач

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Обприскувач
CMNS: Обприскувач у Вікісховищі
Обприскувач в дії

Обприскувач — пристрій, що зазвичай застосовується в сільському господарстві для того, щоб обприскувати водою чи іншою рідиною ґрунт, котрий має недостатньо вологи. 

Загальний опис[ред. | ред. код]

Завдяки обприскуванню поліпшується живлення коренів рослин вологою і поживними речовинами, знижується температура приземного шару повітря і збільшується його вологість. Обприскувачі бувають нерухомі, ручні (переносні) і тракторні.[1]

Застосовуються обприскувачі як на невеликих садових ділянках так і на досить великих. Крім застосування в сільському господарстві обприскувачі використовують на стадіонах для поливання газону і в активних системах пожежогасіння.

Ручні розпилювачі. Використовується для обробки маленького саду або ж невеликого городу. Зовні такий виріб являє собою ємність в середньому близько 1 літра.

Див. також[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Самохідні обприскувачі: навч. посіб. для підгот. трактористів-машиністів с.-г. вир-ва категорії Н / Д. В. Кузенко, З. З. Вантух ; М-во соц. політики України, Держ. служба зайнятості, Львів. центр проф.-техн. освіти. — Львів: Піча С. В. [та ін.], 2016. — 121 с. : іл., табл. ; 21 см. — (Вища освіта в Україні). — У вих. дан. також: ЛЦ ПТО ДСЗ, Новий світ-2000. — Бібліогр.: с. 120—121 (9 назв). — ISBN 978-966-97585-2-1.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. CHAPTER 5. SPRINKLER IRRIGATION. www.fao.org. Процитовано 21 березня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]