Обрив (фільм, 1983)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Обрив
рос. Обрыв
Жанрдрама
РежисерВолодимир Венгеров
СценаристВолодимир Венгеров
У головних
ролях
Георгій Антонов
Олена Фіногєєва
Микола Кочегаров
Римма Маркова
ОператорАнатолій Заболоцький
КомпозиторІсаак Шварц
ХудожникМарина Азизян
Кінокомпанія«Ленфільм»
Тривалість143 хв. (2 серії)
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1983
IMDbID 0175983

«Обрив» (рос. «Обрыв») — радянський двосерійний художній фільм 1983 року режисера Володимира Венгерова за мотивами однойменного роману І. О. Гончарова.

Останній фільм режисера. Критикою фільм названий мелодрамою з дворянського побуту: гарне кіно, але далеке від теми літературної основи.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Борис Павлович Райський, нудьгуючий петербурзький естет, приїжджає у свій родовий маєток в невеликому містечку на Волзі. Він розраховував знайти там нудьгу і недалеких провінціалів, і не очікував, що в глибинці його чекає справжнє життя, драматична любов і неабиякі пристрасті. Маєток Бориса Райського — благословенний куточок, де все радує око: рідний старий будинок, ніжна зелень беріз і лип, срібляста смуга Волги поряд. І тільки таємничий обрив в кінці саду лякає мешканців садиби. За переказами, на дні його в далекі часи ревнивий чоловік убив дружину і суперника. «Обрив» — слово-символ у долі головної героїні Віри. Їй на долю випало полюбити нігіліста і циніка, що проповідує «любов на термін», болісно вибирати між почуттям і боргом, нарешті, спуститися до коханої людини в обрив, обірвати все, що пов'язувало з колишнім життям…

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]
  • Обрив на сайті IMDb (англ.)