Обсерваторія Флейрстар

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Обсерваторія Флейрстар
Flarestar Observatory

Країна  Мальта
Розташування Сан-Гванн[en], Мальта
Код 171
Висота 126 м
Відкрито 1999
Сайт: flarestar.weebly.com

Обсерваторія Флейрстар. Карта розташування: Мальта
Обсерваторія Флейрстар
Обсерваторія Флейрстар
Обсерваторія Флейрстар (Мальта)
Мапа


Обсерваторія Флейрстар — приватна астрономічна обсерваторія, розташована біля міста Сан-Гванн[en] на острові Мальта, що має автоматизований телескоп діаметром 25 см і спеціалізується на фотометрії змінних зір і астероїдів.

Історія[ред. | ред. код]

З 1999 року обсерваторія має код обсерваторії, виданий Центром малих планет.[1]

Дослідження[ред. | ред. код]

Основна діяльність обсерваторії — отримання фотометричних даних для змінних зір і астероїдів. Також обсерваторія дослідує катаклізмічні змінні зорі, випадки мікролінзування та екзопланети. Обсерваторія виявила кілька раніше невідомих змінних зір[2][3].

Інструменти[ред. | ред. код]

Основним інструментом Обсерваторії Флейрстар є автоматизований телескоп Шмідта-Кассегрена з апертурою 0.25 м та фокусною відстанню f/6.3, оснащений ПЗЗ-матрицею HX516 Starlight Xpress. Телескоп розташовано на даху житлового будинку на платформі 2 на 2 метри з роздвижним дахом[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Koff, R. A.; Brincat, S. M. (2000). Collaborative Asteroid Photometry of Thee Main Belt Asteroids. Minor Planet Bulletin. 27: 49—50.
  2. а б Flarestar Observatory
  3. Stephen Brincat discovers two new variable stars. The Astronomical Society of Malta. 18 лютого 2016. Процитовано 20 лютого 2023.

Посилання[ред. | ред. код]