Одного разу в грудні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Одного разу в грудні
Жанрдрама
РежисерМарк Орлов
СценаристМарк Орлов
У головних
ролях
Володимир Сєдов
Клара Лучко
Марина Дюжева
Сергій Гармаш
ОператорВолодимир Шевальов
ХудожникТетяна Морковкіна
КінокомпаніяТО «Екран»
Тривалість71 хв
КраїнаСРСР СРСР
Рік1988
IMDbID 0307260

«Одного разу в грудні» — радянський художній телефільм 1988 року.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Сюжет кінострічки починається в київській філармонії, де персонажі зустрічаються холодним грудневим вечіром. Головний герой зі своєю дружиною і колегою приходять на концерт, присвячений музиці Вівальді. Чоловікові доводиться сидіти окремо, через те, що за дивною помилкою квитки переплутали в касі. Починається концерт, і люди, що сидять попереду, уважно слухають і куштують звуки музики. А головному герою стає соромно — він не розуміє, що вони знайшли в цій музиці.

Соромлячись своїх думок, чоловік помічає неподалік від себе свою першу любов. Він занурюється в свої спогади юності. Згадує як будучи десятикласником, був закоханий в прекрасну Катю. Згадує і те, як вони разом рили окопи, і як Катя загинула під час бомбардування. Його дитячі враження назавжди залишили слід і рани на серці. Її матері він так і не зміг зізнатися в тому, що, Катя мертва.

Далі сюжет оповідає про ще три історії головних героїв. Всі вони жалісливі і зворушливі. У драмі персонажі відкривають свої почуття завдяки спогадам, які зберігають моменти щастя. Вечори музики дозволяють зануритися в світ таємниць і минулого.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]