Опанасюк Андрій Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Опанасюк Андрій Анатолійович
Народився1 серпня 1983(1983-08-01) (40 років)
Київ, УРСР
ГромадянствоСРСР СРСРУкраїна Україна
НаціональністьУкраїнець
ДіяльністьУкраїнський підприємець, волонтер, громадський діяч
Науковий ступінькандидат наук

Опанасюк Андрій Анатолійович - Український підприємець, волонтер[1], громадський діяч. Народився в сімʼї вчителів (педагогів). Мати — вчителька англійської мови (філолог), батько — вчитель історії (історик).

Освіта

[ред. | ред. код]

2000-2005 рр. — навчався в Вінницькому Національному Технічному Університеті (Факультет інформаційних технологій та компʼютерної інженерії).

2004-2006 рр. — Вінницький Національний Технічний Університет (Менеджмент організацій).

2022 рік — здобув звання кандидата наук в Житомирській політехніці та захистив дисертацію за спеціальністю «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит».[2]

Додаткова освіта

[ред. | ред. код]

05.2011 р. — вивчення літератури з бізнес-освіти Києво-Могилянської бізнес-школи

м. Київ (www.kmbs.ua), курс - «Процеси мислення ТОС для виробництва».

Після закінчення курсу в бізнес-школі почав самостійно займатися бізнес-освітою у напрямку МВА: Джек Траут, «Маркетингові війни»,«Диференціюйся або помри. Виживання в епоху вбивчої конкуренції», Еліягу Ґолдратт «Мета: процес безперервного поліпшення», Джош Кауфман «Сам собі MBA», Ден Кеннеді «Безжальний менеджмент».

Вивчати фінанси вирішив у банківський системі.

З 2005 до 2006 року працював спеціалістом відділу з моніторингу проблемних активів у ВФ КБ «ПриватБанк».

Набувши необхідні знання та досвід, вирішив почати власну справу. [2]

Діяльність

[ред. | ред. код]

Ще в молодому віці почав підприємницьку діяльність.[3]

З 01.2008 - по т.ч. — приватний підприємець. Почав зі складного бізнесу — виробництво і реалізація виробів з бетону. Зокрема — запуск виробництва виробів з бетону (фундаментні блоки, бетонні кільця, пінобетон, тротуарна плитка).

02.2012 — ТМ «Моноліт». Виробництво і продаж бетонних виробів. Імпорт та тарування цементу вагонними нормами.

11.2013 — початок підприємницької діяльності в Румунії. Основна діяльність підприємства — обслуговування домашнього текстилю для жителів Румунії (реалізація домашнього текстилю, виробленого в Україні). По ходу реалізації завдання, підприємство виросло з 2-х торгових точок до більш ніж 60.

03.2016 — ТОВ «Перспектива». Виробництво і продаж домашнього текстилю. Організація підприємства «з нуля». Підприємство на момент покупки мало борги по кредитах, з повною відсутністю інфраструктури. На сьогодні підприємство обладнане всім необхідним для комфортного виконання основних завдань. За той період створено близько 40 робочих місць.[4]

За період 2016-2018 років підприємство вже реалізовувало товар власними фірмами в європейських країнах (Румунія, Угорщина, Польща).

У квітні 2019 року був укладений тривалий контракт з Литовської фірмою (Nostra), що реалізує домашній текстиль в більшості європейських країн.

З 2020 — учасник “Великого будівництва”. Створення власних асфальтних заводів та будівництво доріг в Україні.

2022 рік — Реалізація проєкту: Індустріальний парк браунфілд (індустріальний парк, створений на території вже існуючих виробничих майданчиків) для релокації великих підприємств з зони бойових дій. До слова, Андрій Опанасюк є автором ідеї такого індустріального парку у Вінниці. [5]

2023 рік — Венчурні інвестиції (Global Networking, Software Development, Crypto DEX ринки, E-Commerce). [5]

Громадська діяльність

[ред. | ред. код]

У 2019 році заснував у центрі Вінниці освітній простір для молоді POSTERUM.[6]

Основна діяльність:

- заходи зі створення бізнесу

- дискусії з успішними людьми

- курси лідерства

- тренінги з продажів та маркетингу

- заходи з профорієнтації

За 5 років:

проведено біля 2000 безкоштовних заходів

18000+ учасників

50+ експертів та спікерів

3 соціальні проєкти з удосконалення міста

4 безкоштовні молодіжних ком’юніті 2022 року

За період пандемії - 300+ безкоштовних онлайн-вебінарів та 2 потужні проєкти, які обʼєднали онлайн близько 500 вінничан.

На початку війни Андрієм Опанасюком було створено волонтерське ком’юніті «ЯПідтримка», де 130 студентів кожного дня впродовж двох місяців допомагали місту

На курсах зі створення бізнесу більш як 100 випускників POSTERUM поповнили ряди підприємців та роблять вагомий внесок в економіку України.

Більшість випускників і студентів стають головами студентських рад та займають керівні посади в студентських організаціях.

Деякі з випускників стали спікерами та експертами в POSTERUM і вже навчають та допомагають іншим учасникам.

Місія POSTERUM - відкрити потенціал вінницької молоді та допомогти його реалізувати, підсилюючи Україну.[7]

[8]Інші факти

[ред. | ред. код]

• Неодноразово виступав як спікер на зустрічах з підприємцями та великих бізнес-конференціях в місті Вінниця

• Брав участь в ролі члена журі при захисті підприємців-початківців StartUp

• Фінансував соціальні проєкти «TIME Z» у 2020 році зі вдосконалення міста та «VERBUM» у 2024 році з ораторського мистецтва серед молоді Вінниці з головним меседжем «Я для УКРАЇНИ».[9]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Андрій Опанасюк відвідав благодійний фестиваль польової кухні у Вінниці. www.myvin.com.ua. Процитовано 24 липня 2024.
  2. а б Місто. Андрій Опанасюк - інтерв'ю з успішним підприємецем і волонтером. МІСТО (укр.). Процитовано 24 липня 2024.
  3. Про підприємницький шлях, фортифікації на Сумщині та ремонт доріг на Вінниччині: інтерв'ю з бізнесменом та волонтером Андрієм Опанасюком. Ч.1 - VежA. Vежа (укр.). 18 червня 2024. Процитовано 24 липня 2024.
  4. Андрій Опанасюк: «З відродженням колишнього радіолампового заводу Вінниця отримає лише бонуси, а недоброзичливці будуть завжди» (укр.). 1 червня 2024. Процитовано 24 липня 2024.
  5. а б Про волонтерську діяльність та перший в Україні "браунфілд": інтерв'ю з волонтером та підприємцем Андрієм Опанасюком. Ч.2 - VежA. Vежа (укр.). 19 червня 2024. Процитовано 24 липня 2024.
  6. Освітній простір «Posterum» - Моя Вінниця. www.myvin.com.ua. Процитовано 25 липня 2024.
  7. Андрій Опанасюк: "Що таке «браунфілд» і як не втомлюватись волонтерити" (Пресслужба А Опанасюка) - 20 хвилин. te.20minut.ua (укр.). Процитовано 24 липня 2024.
  8. Телеканал ВІТА (12 червня 2023), Межа між піаром та звітуванням, щодо допомоги ЗСУ, дуже тонка: Андрій Опанасюк, процитовано 24 липня 2024
  9. Андрій Опанасюк: Генеральний Партнер і Ментор Проєкту VERBUM. www.myvin.com.ua. Процитовано 25 липня 2024.