Орден Святого Антонія (Ефіопія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Орден Святого Антонія
Країна Ефіопія
Тип Династичний Орден
Статус вручається
Нагородження
Засновано: 370
Нагороджені:
Черговість
Старша нагорода Орден Зірки

Орден Святого Антоніяапокрифічний лицарський орден Ефіопії, що був заснований близно 370 року імператором Ефіопії. Його вручали також й священнослужителям.

Історія[ред. | ред. код]

Духовне братство та династична нагорода монаршого будинку Ефіопії Орден Святого Антонія, за переказами, було засновано 370 року абіссінським неґусом, відомим в Європі як Пресвітер Іван, на честь Святого Преподобного Антонія Великого. Таким чином, Орден Святого Антонія є найдавнішою духовно-лицарською організацією у світі.

Орден призначався для посвяти у нього духовенства та ченців. Традиційним середньовічним центром Ордена вважається місто Мерое, біля сучасного Судану. Про існування ордену було відомо у Середньовічній Європі, а зображення знаків ордену можна зустріти у геральдичних довідниках того часу.

1987 був відновлений Коронною Радою Ефіопії в екзилі. Крім священнослужителів Орденом Святого Антонія нагороджуються світські особи за церковні заслуги.

Орден має два ступені:

  • Лицарь Великого хреста (KGCA)
  • Компаньйон (CA).

Інсиґнія ордену є грецьким хрестом, покритим синьою емаллю і увінчаний імператорською короною. Зірка Ордену восьмипроменева з накладеним хрестом ордену.
Стрічка ордену чорна з широкими темно-синіми смугами з боків.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]