Пам’ятний знак Героям Майдану (Теофіполь)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пам'ятний знак Героям Майдану

Пам'ятний знак Героям Майдану — це  пам'ять про події Революції Гідності, що стали етапом прояву українцями мужності, гідності, віри та міцності духу та пам'ять про  патріотів, які поклали своє життя на захист рідної України.

Загальні дані

[ред. | ред. код]

Пам'ятний знак Героям майдану присвячений Героям майдану та всім захисникам суверенної, незалежної, Богом благословенної України.

Встановлено пам'ятний знак в  смт. Теофіполь на перехресті вулиць Івана Франка та Небесної Сотні. Пам'ятний знак виготовив член спілки художників України, скульптор Іван Йосипович Сонсядло з м. Тернополя. Зініціював виготовлення знаку отець УПЦ КП Василь Крисак за кошти меценатів, підприємців та небайдужих мешканців Теофіпольщини.

Відкрито й освячено пам'ятний знак 19 грудня 2015 року.

Пам'ятний знак виготовлено в образі Божої Матері. Образ покровительки вибрано не випадково, адже з прадавніх часів козаки ходили в походи під покровом Матері Божої.

Джерела

[ред. | ред. код]
  • Тебенько Г. Велика радість стала: [відкриття УПЦ КП та встановлення пам'ятного знаку Героям майдану та всім захисникам суверенної, незалежної, богом благословенної України] / Г.Тебенько / Життя Теофіпольщини. — 2015 . — 24 груд.
  • Теофіпольщина згадала Героїв Небесної Сотні | Теофіпольська РДА