Панола (трубопровід для ЗВГ)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Панола (трубопровід для ЗВГ). Карта розташування: Техас
Картедж
Картедж
Лафкін
Лафкін
Монт-Бельв’ю
Монт-Бельв’ю
Пункти з’єднані трубопровідною системою

Панола (трубопровід для ЗВГ) – трубопровідна система, котра подає зріджені вуглеводневі гази до центру фракціонування в Монт-Белв'ю.

Трубопровід, призначений для вивозу суміші нефракціонованих ЗВГ із ряду районів на сході Техасу, починається в районі міста Картедж у окрузі Панола. Станом на середину 2010-х років він мав довжину у 181 милю та пропускну здатність 50 тисяч барелів на добу на ділянці від Картеджу до Лафкіна та 60 тисяч барелів від Лафкіна до Монт-Белв’ю.

Враховуючи зростання видобутку вуглеводнів та , відповідно, попиту на їх транспортування, власник трубопроводу компанія Enterprise Products вирішила збільшити його потужність, для чого залучила ще трьох партнерів – Anadarko Petroleum, DCP Midstream and MarkWest Energy (кожен з них отримав по 15% участі в трубопроводі). Від Картеджу до Лафкіна проклали лупінг діаметром 250 мм з початковою пропускною здатністю у 50 тисяч барелів, яка, втім, може бути збільшена до 100 тисяч барелів. При цьому на ділянці від Лафкіна до Монт-Белв’ю завдяки встановленню додаткових насосних потужностей пропускну здатність довели до 100 тисяч барелів на добу. Загальна довжина системи при цьому досягла 249 миль.

В районі Лафкіна можливо передавати ЗВГ до трубопровідної системи West Texas LPG, котра так само прямує до Монт-Белв'ю. Крім того, у Лафкіні планується створити інтерконектор, через який вуглеводні будуть подаватись на схід, на установки фракціонування в Луїзіані.[1][2][3][4]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Enterprise, Anadarko, DCP, MarkWest form Panola NGL pipeline JV in Texas. www.gasprocessingnews.com. Процитовано 28 січня 2020.
  2. ORDER ON PETITION FOR DECLARATORY ORDER (Issued May 15, 2015) (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 30 червня 2018.
  3. PROVEN TRACK RECORD the future.
  4. NGL Pipelines | Enterprise Products. www.enterpriseproducts.com. Архів оригіналу за 18 червня 2018. Процитовано 28 січня 2020.