Петрова Олександра Валеріївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Петрова Олександра Валеріївна
Петрова Александра Валериевна
Ім'я при народженні Петрова Александра Валериевна
Народження 18 вересня 1980(1980-09-18)
Чебоксари, Чуваська АРСР, РРФСР, СРСР
Смерть 16 вересня 2000(2000-09-16) (19 років)
Чебоксари, Російська Федерація
  • вогнепальне поранення

  • усунення свідкаd
    Громадянство  Росія
    Професія модель
    Волосся каштанове[d]

    Олександра Валеріївна Петрова (рос. Александра Валерьевна Петрова, нар. 18 вересня 1980, Чебоксари, Чуваська АРСР, РРФСР, СРСР16 вересня 2000, Чебоксари, Російська Федерація) — російська модель, переможниця Міс Росія 1996 і інших конкурсів краси.

    Біографія[ред. | ред. код]

    У 1996 р. фінал національного конкурсу «Міс Росія» транслювався на каналі «Россия» в прямому ефірі 14 грудня. Вперше він проходив поза межами столиці — у Великому Новгороді. З 40 учасниць — переможниць регіональних турів, найкращою визнана 16-річна Саша Петрова з міста Чебоксари.

    У 1997 р. вона брала участь у численних телепередачах, шоу-програмах, презентаціях, працювала в ролі фотомоделі. За рік Саша побувала в багатьох країнах світу, взяла участь у трьох міжнародних конкурсах. До звання «Міс Росія» вона додала золоту медаль Світового чемпіонату з мистецтв у номінації «модель», отримала пропозицію про роботу в Голлівуді.

    У липні 1997 р. Олександра Петрова визнана найкращою на міжнародному модельному конкурсі «Міс Модел Інтернешнл», в якому брали участь представниці 53 країн.

    Наприкінці 1997-го в Чувашії, на батьківщині Олександри, проведено конкурс «Людина року». Олександра Петрова перемогла і тут.

    У 1999 р. брала участь у конкурсі Міс Всесвіт .

    Попри різноманітні і привабливі запрошення закордонних агентств, вона залишилася в рідній Чувашії.

    Загибель[ред. | ред. код]

    16 вересня 2000 р. Олександра вбита в Чебоксарах одним пострілом в голову, не доживши до 20-річчя два дні. Разом з нею застрелені двоє підприємців, на квартирі одного з яких вона перебувала.

    Посилання[ред. | ред. код]