Побачення на Чумацькому шляху

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Побачення на Чумацькому шляху
Tikšanās uz Piena Ceļa
Жанр драма
мелодрама
військовий
Режисер Яніс Стрейч
Сценарист Інгріда Соколова
У головних
ролях
Інара Слуцька
Ніна Ільїна
Оператор Валдіс Еглітіс
Композитор Мартіньш Браунс
Художник Віктор Шильдкнехт
Кінокомпанія Ризька кіностудія
Тривалість 91 хв.
Країна СРСР СРСР
Рік 1985
IMDb ID 0265834

«Побачення на Чумацькому шляху» — радянський художній фільм 1985 року, знятий на Ризькій кіностудії режисером Янісом Стрейчем.

Сюжет[ред. | ред. код]

«Про жінку на війні, про фронтових друзів, про любов тоді» — за сценарієм Інгріди Соколової, заснованому за її однойменною повістю — частково автобіографічною — присвяченій пам'яті її чоловіка Михайла Соколова. Повість опублікована в перекладі на російську мову в 1987 році.

1944 рік. Велика Вітчизняна війна. Військовий перекладач, спецпропагандисти політуправління фронту Астра Леїня отримує дозвіл служити у тій же дивізії, в якій воює її наречений. Вона не бачилася з ним три роки. Розлучаючись, вони домовилися кожну північ дивитися на Чумацький шлях і подумки зустрічатися. І тепер вона пробирається уздовж лінії фронту в частину коханого — пішки і на попутних машинах, наражаючись на смертельну небезпеку, стаючи свідком драматичних подій війни …

Своєрідним продовженням фільму можна вважати наступний фільм Яніса Стрейча, теж за автобіографічним сценарієм Інгріди Соколової: «Пісня, що наводить жах».

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]