Прапор Калинівки (Бучанський район)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Калинівки
Прапор Калинівки
Використання
Пропорції 1:1
Затверджений 14 липня 2016
Кольори
жовтий
червоний
зелений
Тип Сільський
Приналежність Калинівка

Прапор Кали́нівки — офіційний символ села Калинівка Бучанського району Київської області, затверджений Макарівською селищною радою 14 липня 2016 року. Автор проекту — М. В. Чмир[1].

Опис[ред. | ред. код]

Квадратне полотнище, розділене по діагоналі з верхнього вільного кута на два рівні трикутні поля, у верхньому жовтому — гілка калини з двома листками та червоним кетягом, нижнє поле червоне. Зворотна сторона прапора має дзеркальне зображення до основної сторони.

Квадратну форму прапору застосовано на підставі пункту 5 Окремих положень Методичних рекомендацій з питань геральдики і прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл (територіальні та муніципальні символи), за яким прапори територіальних громад міст, міських районів, селищ і сіл мають квадратну форму.

Значення символіки[ред. | ред. код]

Жовтий та червоний кольори прапора відповідають основним кольорам герба села.

Гілка калини свідчить про назву населеного пункту.

Прапор може застосовуватися з вертикальним кріпленням до древка, з додатковим горизонтальним кріпленням (для встановлення у приміщеннях) або як хоругва (тільки з горизонтальним кріпленням).

Історія[ред. | ред. код]

Попередній варіант прапора

З 2008 року в краєзнавчих виданнях був розтиражований проект прапора Калинівки, створений художником Анатолієм Марчуком для каталогу «Символіка Макарівщини». Проте цей варіант прапора так і не був затверджений місцевою радою.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Рішення Макарівської селищної ради № 166-09-VII «Про затвердження герба та прапора села Калинівки Макарівського району Київської області» від 14 липня 2016 року.
  • Символіка Макарівщини / альбом. — К., 2008. — 52 с.