Приходько Андрій Сергійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Приходько Андрій Сергійович
Загальна інформація
Національність Українець
Громадянство Україна
Місце проживання Україна Україна Полтава
Народження 1988-12-09
Полтава
Спорт
Країна Україна
Вид спорту автоспорт
Дисципліна ралі на серійних авто
Участь і здобутки
CMNS: Приходько Андрій Сергійович у Вікісховищі

ПРИХОДЬКО Андрій Сергійович,(9 грудня, 1988 р.) постійний член ГО «Автомобільна федерація України», національної федерації з автомобільного спорту, керівник відокремленого підрозділу ГО «Автомобільна федерація України» у м. Полтава та Полтавській області, спортивний суддя з автомобільного спорту, кандидат в майстри спорту України з автомобільного спорту. Голова Полтавської Обласної федерації автоспорту, засновник ГО "Світ Адреналіну". Організатор змагань Національної Серії України з тайматтак.

Приходько Андрій Сергійович за час діяльності у рамках національної федерації проявив себе як вмілий організатор та керівник одного з найчисельніших підрозділів федерації.[1]

В 2016 на нагороджені призерів Чемпіонатів та Кубків України в КМДА в Києві нагороджений грамотою Кращий організатор змагання 2016 року[2]

Під його керівництвом організовується проведення змагань з наймасовіших дисциплін автомобільного спорту – картинг, тайм-атак, ралі на серійних автомобілях. Команда організаторів та спортивних суддів, підготовлених під керівництвом Андрія Сергійовича бере участь у проведені змагань в різних регіонах України та за кордоном, в тому числі змагань Чемпіонату Світу Формула 1. Полтавку Світлану Величко обрали маршалкою на турнір «Формули 1» Singapore Grand Prix

Володар Трофею ФАУ з ралі на серійних авто в 2018-2019 роках. В заліковій групі 4WD та класі Абослют[3]

З 2011 Андрій Сергійович член оргкомітету Чемпіонату України з дрег рейсінгу та один із засновників ГО «Світ адреналіну», організатора фестивалю «Адреналін фест», автор проекту-переможця конкурсу «БЮДЖЕТ УЧАСТІ-2019» «Реконструкція траси Українського масштабу СТК Лтава»[4]

З 2015 року очолювана Андрієм Сергійовичем промоутерська організація проводить одну з перших Національних Серій змагань з тайм-аттак з залученням партнерських та спонсорських організацій національного та місцевого рівня, активно сприяє забезпеченню діяльності СТК «ЛТАВА». За наказом Мінмолодьспорту виконував обов’язки головного судді всеукраїнських змагань з автомобільного спорту на трасі СТК «ЛТАВА».

В рамках програм з безпеки дорожнього руху Міжнародної автомобільної федерації (FIA) та Автомобільної федерації України під керівництвом Приходько А.С. проводяться заходи для дітей та молоді з безпеки дорожнього руху та популяризації автомобільного спорту, як одного з провідних засобів патріотичного виховання та залучення дітей та молоді до соціально позитивної діяльності.

  1. Відокремлені підрозділі. fau.ua. Процитовано 26 березня 2024.
  2. Полтавця Андрія Приходька визнали кращим організатором змагань з автоспорту у 2016-му році. Полтавщина Спорт (укр.). Процитовано 26 березня 2024.
  3. Гонщиків із Полтави нагородили за перемогу у раллі (ФОТО). 0532.ua - Сайт міста Полтави (укр.). Процитовано 26 березня 2024.
  4. У Полтаві оголосили переможців «Бюджету участі-2019». Інтернет-видання «Полтавщина» (укр.). 27 листопада 2019. Процитовано 26 березня 2024.