Північ АТО

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Північ АТО
Північ АТО
Жанрдокументальний фільм
РежисерДмитро Пальченко
ОператорДмитро Пальченко
МонтажДмитро Пальченко
Моваукраїнська (англійські субтитри)
КраїнаУкраїна
Рік2015

«Північ АТО» — документальний фільм режисера Дмитра Пальченка про події у північному регіоні Донецької області під час проведення антитерористичної операції наприкінці 2014 та початку 2015 років. Фільм став учасником I Канівського міжнародного фестивалю сучасного кіно[1], учасником Фестивалю вуличного кіно у місті Коростень у 2021 році.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Фільм «Північ АТО» змальовує події, людей та міста північного регіону зони проведення антитерористичної операції. У фільмі демонструються передові позиції українських військ, записані думки солдат та офіцерів, які несуть службу у зоні АТО. Глядач має можливість побачити у фільмі побут вояків, умови життя та почути їхню точку зору  на перебіг антитерористичної операції на Сході України наприкінці 2014 та початку 2015 років. Основні локації для зйомок — бойові позиції українських військ на північній ділянці зони проведення АТО (позиції в Кримському, 29 блокпост, район ДАПу, а саме позиція «Мурашник», с. Піски, с. Водяне). Також у фокус режисера потрапило місцеве населення, яке залишилось без житла після руйнувань їхніх домівок під час бойових дій. Фільм «Північ АТО» зроблений і для англомовної аудиторії, завдання цієї стрічки донести західному глядачу те, що насправді відбувається на Сході нашої держави, привернути увагу людей світу до подій на Донеччині та Луганщині. У сюжеті фільму відсутні сцени насилля, жорстокості та ненормативна лексика.

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Режисером, оператором та режисером монтажу фільму виступив Дмитро Пальченко.

Фільм був презентований на I Канівському міжнародному фестивалі сучасного кіно[1]. Завдяки відділам освіти показ фільму був організований у навчальних закладах Краматорська, Слов'янська, Бахмута, Святогірська, Миколаївки, Рівного, Дніпра, а також міст Житомирської області.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Как краматорчанин Канев покорял | Новости Краматорска - Краматорск Пост | Kramatorsk Post. Kramatorsk Post / Краматорск Пост (ru-RU) . 14 вересня 2016. Процитовано 17 липня 2020.

Посилання

[ред. | ред. код]