Підземне сховище Мерісвіль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Підземне сховище Мерісвіль. Карта розташування: Мічиган
Мерісвіль
Мерісвіль
Район розташування підземного сховища

Підземне сховище Мерісвіль — комплекс каверн на сході штату Мічиган, призначений для зберігання зріджених вуглеводневих газів (ЗВГ).

Сховище у Мерісвілі складається із одинадцяти каверн загальною корисною ємністю 8 млн барелів ЗВГ, які створені шляхом розмивання відкладень формації Саліна (силурійський період). Первісно тут зберігались лише пропан та бутан, проте в 2014 році став до ладу трубопровід Mariner West Pipeline, котрий здійснює транспортування етану для установок парового крекінгу в Корунні та Сарнії (по інший бік прикордонної з Канадою річки Сент-Клер). Як наслідок, сховище модернізували та надали йому можливість зберігати 1 млн барелів етану. Видача цього продукту до Корунни здійснюється через короткий — лише дев'ять кілометрів — трубопровід Genesis Pipeline. Варто відзначити, що останній працював і до появи Mariner West Pipeline, постачаючи піролізному виробництву в Корунні пропан та бутан (до появи в регіоні внаслідок «сланцевої революції» великого ресурсу етану на них приходились 50 % спожитої для піролізу сировини).

Відвантаження продукції споживачам відбувається не лише трубопровідним, але й залізничним та автомобільним транспортом. По залізниці ж пропан та бутан можуть надходити до сховища.[1][2]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Ethane Storage and Distribution Hub in the United States (PDF).
  2. DCP Midstream buys NGL storage company Marysville Hydrocarbon Holdings. Hart Energy (англ.). Процитовано 27 вересня 2019.