Рожищенський коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рожищенський фаховий коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького

Країна Україна
Акредитація І рівня рівня
Засновано 1956
Директор Давидюк Олександр Федорович
Приналежність Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького
Адреса вул. Грушевського, 14, Рожище, Рожищенський район, Волинська область
Сайт Офіційний сайт коледжу

Відокремлений структурний підрозділ «Рожищенський фаховий коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького» — заклад вищої освіти І рівня акредитації, є частиною Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій[1].

Історія коледжу[ред. | ред. код]

У 1949 році обласна влада прийняла рішення про створення на Волині навчальних закладів з підготовки зоотехніків, працівників тваринницьких ферм, молодших ветеринарних спеціалістів і, відповідно до якого в Рожищі організовується середня сільськогосподарська школа з підготовки і перепідготовки голів колгоспів із трирічним і однорічним термінами навчання. Базою для цієї школи стали приміщення і обладнання діючої Рожищенської однорічної школи рільників, в якій функціонували відділення: зоотехнічний, ветфельдшерський, агротехнічний.

У 1956 році відповідно до розпорядження Ради Міністрів УРСР від 29 серпня 1956 року в Рожищі відкрито зооветеринарний технікум з двома відділеннями — ветеринарним і зоотехнічним. За майже 55-літню історію в коледжі підготовлено понад 8 тисяч висококваліфікованих спеціалістів — аграріїв-зоотехніків, зоотехніків-організаторів, фельдшерів ветеринарної медицини, техніків з штучного осіменіння сільськогосподарських тварин.

Діяльність[ред. | ред. код]

Рожищенський коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького, здійснює освітню діяльність із здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста за спеціальностями:

– 211 Ветеринарна медицина;

– 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.

Коледж має 2 навчальні корпуси, 30 навчальних кабінетів і лабораторій, 2 комп'ютерних класи, бібліотеку з читальною залою і книжковим фондом 30 тисяч наукової, спеціальної і художньої літератури, 2 гуртожитки, їдальню, навчально-виробниче господарство. Підготовку спеціалістів здійснює педагогічний колектив у складі 42 викладачі, серед них 13 магістрів ветеринарної медицини та зооінженерії, старші викладачі, викладачі вищої категорії. Навчання здійснюються за рахунок коштів державного бюджету та за рахунок фізичних і юридичних осіб.

З 2002 року коледж співпрацює зі Спілкою рільничих шкіл імені І.Красіцького в Смоляйнах Вармінсько-Мазурського воєводства, зі спілкою сільськогосподарських шкіл практичного навчання в Болєславові Поморського воєводства (Республіка Польща) з питань вивчення досвіду галузі тваринництва. Щороку певна кількість студентів коледжу має змогу стажуватися у кращих фермерських господарствах вищезгаданих воєводств сусідньої країни[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького
  2. Історія коледжу // Сайт викладача Рожищенського коледжу ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького Миколи Мізюка. Архів оригіналу за 2 травня 2020. Процитовано 23 квітня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]