Скунц Валерій Ласлович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Валерій Скунц
Особисті дані
Повне ім'я Валерій Ласлович
Скунц
Народження 15 грудня 1970(1970-12-15) (53 роки)
  Мукачеве, УРСР
Громадянство СРСР СРСР
Україна Україна
Позиція нападник
Інформація про клуб
Поточний клуб завершив кар'єру
Юнацькі клуби
СРСР «Зірка» (Кіровоград)
Професіональні клуби*
Роки Клуб І (г)
1991 СРСР «Зірка» (Кіровоград) 44 (6)
1992 Україна «Зірка» (Кіровоград) 18 (5)

* Ігри та голи за професіональні клуби
враховуються лише в національному чемпіонаті.

Валерій Ласлович Скунц (нар. 15 грудня 1970, Мукачеве, Закарпатська область, УРСР) — український футболіст, нападник.

Життєпис[ред. | ред. код]

Валерій Скунц народився 15 грудня 1970 року в місті Мукачеве Закарпатської області. Вихованець ДЮСШ «Зірка» (Кіровоград). Перший тренер — А.Андреєв.

На професіональному рівні дебютував у 1991 році в складі кіровоградської «Зірка». На той час команда дуже невдало виступала в першій зоні другої нижчої ліги чемпіонату СРСР. За підсумками сезону вона посіла передостаннє 25-те місце в чемпіонаті. Того сезону в чемпіонаті СРСР Валерій зіграв 44 матчі та відзначився 6-ма голами.

У 1992 році Валерій Скунц продовжив свої виступи в кіровоградській команді, яка тепер вже стартувала в новоствореній Перехідній лізі чемпіонату України. У сезоні 1992 року (матчі відбувалися навесні) «Зірка» посіла високе 4-те місце та отримала можливість наступного сезону дебютувати в Другій лізі чемпіонату України. У першому українському чемпіонаті Валерій дебютував 15 квітня 1992 року в переможному (2:0) домашньому матчі підгрупи 1 другої ліги чемпіонату України проти ромненського «Електрона». Скунц вийшов у стартовому складі, на 41-й хвилині відзначився голом, а на 70-ій хвилині його замінив Юрій Богданов[1]. Того сезону в перехідній лізі Валерій зіграв 14 матчів та відзначився 5-ма голами. Наступний сезон, 1992/93, років Скунц також розпочав у «Зірці», яка дебютувала в Другій лізі чемпіонату України. У першій частині цього сезону в чемпіонаті зіграв 4 матчі, ще 1 поєдинок за кіровоградську команду провів у кубку України.

Другу частину сезону 1992/93 років провів у складі олександрійського «Кранобудівника», який того сезону дебютував у аматорському чемпіонаті України. «Кранобудівник» потрапив до 4-ї групи, в якій серед інших суперників протистояв «Поліграфтехніці-Кристал» (Олександрія) та «Локомотиву» (Знам'янка). Команда в цій групі посіла 9-те місце серед 14 команд-учасниць та не змогла вийти до фінальної частини турніру. Валерій же того сезону відзначився 4-ма голами.

Сезони 1993/94 та 1994/95 років провів у складі знам'янського «Локомотива». У футболці знам'янської команди провів 23 поєдинки. У складі «Локомотива» ставав переможцем чемпіонату та двічі володарем кубку Кіровоградської області.

Наразі останнім клубом у кар'єрі футболіста для Валерія Скунца була кіровоградська «Гідросила», кольори якої він захищав у 2009 році.

Досягнення[ред. | ред. код]

На аматорському рівні[ред. | ред. код]

Особисте життя[ред. | ред. код]

Валерій Скунц належить до футбольної родини. Його батько, Ласло Скунц, також був професійним футболістом, й виступав зокрема в складі ужгородської «Верховини», кіровоградської «Зірки» та олександрійського «Шахтаря»[2]. Старший брат Валерія, В'ячеслав, також був професіональним футболістом, більшу частину своєї кар'єри провів у клубах Угорщини[3]. Крім цього, племінник Валерія, В'ячеслав також пов'язав своє життя з футболом, народився в Угорщині та виступає за місцеві клуби. Має угорське громадянство[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Зірка» (Кіровоград) - «Електрон» (Ромни). Архів оригіналу за 16 лютого 2017. Процитовано 16 лютого 2017.
  2. Профіль футболіста на сайті FootballFacts.ru (рос.)
  3. Профіль футболіста на сайті FootballFacts.ru (рос.)
  4. Профіль футболіста на сайті FootballFacts.ru (рос.)

Джерела[ред. | ред. код]