Соціалізація бика?

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Соціалізація бика?
Socializacija bika?
Жанр анімація
Режисер Звонко Чох
Мілан Ерич
Продюсер Данієль Хочевар
Сценарист Звонко Чох
Мілан Ерич
Іво Штандекер
Слободан Вуянович
У головних
ролях
Бране Грубар
Ніко Горшич
Віолета Томич
Даре Валич
Мія Север
Гоймир Лешняк
Юрій Сучек
Янеж Шкоф
Композитор Slavko Avsenik, Jr.d
Кінокомпанія RTV Slovenija
Тривалість 78 хв.
Мова словенська
Країна Словенія Словенія
Рік 1998
IMDb ID 0220053

«Соціалізація бика?» (словен. Socializacija bika?) — словенський анімаційний фільм від режисерів Звонко Чоха та Мілан Ерича. Перший словенський художній фільм. Створений 1998 року Emotionfilm на замовлення RTV Slovenija.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сюрреалістична та химерна історія поєднує дослідження професора Розіна, який прагне прискорити еволюцію, з інцидентом у далекій галактиці, де кронпринц намагається забороняти сигарету, яка викликає антиеволюцію у представників його раси. Вона змінює його до рівня бика, потім його відправляють у 7-річне заслання на Землю, до найгіршої трави в галактиці. Головних героїв фільму озвучили Бране Грубар, Ніко Горшич, Віолета Томич, Даре Валич та інші.

Виробництво[ред. | ред. код]

Фільм зроблений повністю вручну, з понад 20 000 малюнків, створених авторами у вільний час, а загальне виготовлення від першої ідеї тривало понад 12 років. Троє найнятих колег та друг Іво Штандекер допомагали їм вирізати та склеювати кадри, також через нудьгу від монотонного завдання вони створили одного з другорядних персонажів. Анімаційний фільм не мав назви, бо до останнього моменту було невідомо, чи зможуть вони його завершити.

Відзнаки[ред. | ред. код]

У 1999 році за свою роботу автори отримали нагороду імені Франца Прешнера. Фільм також був відзначений нагородою на 42-му Міжнародному фестивалі документального та анімаційного кіно в Лейпцигу[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Uspešna filma V leru in Socializacija bika?. 24ur.com. 2.11.1999. Процитовано 20.7.2014.

Посилання[ред. | ред. код]