Канцлер юстиції (Естонія): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Dilas25 (обговорення | внесок)
Створена сторінка: '''Канцлер юстиції''' ({{lang-et|Eesti Vabariigi õiguskantsler}}) є незалежною посадовою особою в Естонській...
 
стильові правлення, категоризація, зовнішні посилання
Рядок 1: Рядок 1:
'''Канцлер юстиції''' ({{lang-et|Eesti Vabariigi õiguskantsler}}) є незалежною посадовою особою в Естонській Республіці, на яку покладено функцію нагляду за конституційністю і законністю нормативно-правових актів, що видаються органами законодавчої і виконавчої влади, а також місцевих самоврядувань. Паралельно з цим канцлер юстиції виконує функції [[омбудсмен]]а і стежить за тим, щоб основні права і свободи людей у країні були захищені. Канцлер юстиції має право приймати участь в засіданнях уряду і парламенту з правом слова.
'''Канцлер юстиції''' ({{lang-et|Eesti Vabariigi õiguskantsler}}) є незалежною посадовою особою в [[Естонія|Естонській Республіці]], на яку покладено функцію нагляду за конституційністю і законністю нормативно-правових актів, що видаються органами законодавчої і виконавчої влади, а також органами місцевого самоврядування. Водночас канцлер юстиції виконує функції [[омбудсмен]]а й стежить за дотриманням основних прав і свобод у країні. Канцлер юстиції має право брати участь у засіданнях уряду й парламенту з правом слова.

== Посилання ==

* [http://oiguskantsler.ee/ru/zayavlenie-kancleru-yusticii Веб-форма для подачі заяви (скарги) канцлеру юстиції]
* [http://oiguskantsler.ee/ru/informacionnyy-zapros-v-kancelyariyu-kanclera-yusticii Інформаційний запит в канцелярію канцлера юстиції]
* [http://www.oiguskantsler.ee/dokumendiregister/ Публічний реєстр документів]

[[Категорія:Омбудсмени]]
[[Категорія:Політика Естонії]]


[[ru:Канцлер юстиции (Эстония)]]
[[et:Õiguskantsler]]
[[et:Õiguskantsler]]
[[en:Chancellor of Justice]]
[[en:Chancellor of Justice]]
[[ru:Канцлер юстиции (Эстония)]]

Версія за 06:52, 17 липня 2012

Канцлер юстиції (ест. Eesti Vabariigi õiguskantsler) є незалежною посадовою особою в Естонській Республіці, на яку покладено функцію нагляду за конституційністю і законністю нормативно-правових актів, що видаються органами законодавчої і виконавчої влади, а також органами місцевого самоврядування. Водночас канцлер юстиції виконує функції омбудсмена й стежить за дотриманням основних прав і свобод у країні. Канцлер юстиції має право брати участь у засіданнях уряду й парламенту з правом слова.

Посилання