Сила Генчоглу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Версія від 12:00, 24 березня 2020, створена Андрій Гриценко (обговорення | внесок) (Створено шляхом перекладу сторінки «Сыла»)
(різн.) ← Попередня версія | Поточна версія (різн.) | Новіша версія → (різн.)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сила Генчоглу
тур. Sıla Gençoğlu
Основна інформація
Дата народження 17 червня 1980(1980-06-17)[1] (44 роки)
Місце народження Аджипаям, Денізлі, Туреччина
Роки активності 2007 — тепер. час
Громадянство Туреччина
Професії співачка, студійна виконавиця
Освіта Istanbul Bilgi Universityd
Інструменти вокал[d]
Жанри поп
Псевдоніми Sıla
Лейбли Sony Music[d]
silagencoglu.com
Q: Цитати у Вікіцитатах
CMNS: Файли у Вікісховищі

Сила Генчоглу (тур. Sıla Gençoğlu, нар. 17 червня 1980) — турецька співачка і авторка пісень.

Народилася Сила Генчоглу 1980 року в Аджипаямі. Потім переїхала до Ізміру, а звідти до Стамбула для закінчення навчання. Мистецтвом захопилася ще під час навчання в школі. Після вивчення джазу в стамбульському університеті Більгі, стала вокалісткою у Кенана Догулу.

У 2007 році Сила Генчоглу випустила власний альбом, названий її ім'ям. Пісня «Dan Sonra» посіла першу сходинку у «Türkçe Top 20».

Примітки

  1. ČSFD — 2001.

Скандали

У 2016 році в Туреччині скасували всі заплановані концерти співачки після того, як вона назвала мітинги на честь перемоги влади над спробою перевороту в країні "Шоу". У мітингу брали участь як мінімум 5 мільйонів чоловік, на якому виступали президент Туреччини, лідери основних опозиційних партій [1].

У жовтні 2018 році Сила Генчоглу подала до суду, заявивши що зазнала фізичного насильства з боку свого тоді ще хлопця, відомого актора Ахмеда Курала. Даний інцидент став гаряче обговорюваних в Туреччині і привернув велику увагу.

Захисники патріархальної системи почали звинувачувати співачку в наклепі, кажучи, що звинувачення вигадані через ревнощі. Але не дивлячись на всі суперечки, актора Ахмеда Курала суд засудив до 16 місяців і 20 днів тюремного ув'язнення за образи, загрозу та умисне заподіяння шкоди Силі Генчоглу[2][3].