Стійка (автомобіль)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Типові конфігурації стійок седана (трикоробний стиль кузова), універсалу (двокоробний кузов) і хетчбека (двокоробний) з одного модельного ряду
Типові конфігурації стійок седана (трикоробний стиль) та універсалу (двокоробний) з одного модельного ряду
Схема п'ятидверного хетчбека (двокоробний кузов) накладена на універсал (двокоробний) того ж модельного ряду — в даному випадку обидва з D-подібною стійкою

Стійка на автомобілях із постійним типом кузова на даху (наприклад, чотиридверні седани) є вертикальними або майже вертикальними опорами його віконної зони або панорами — позначаються відповідно як A, B, C і (у великих автомобілях, таких як 4 двері універсали та позашляховики) D-подібна стійка, що рухається спереду назад, у вигляді профілю.

Номенклатура[ред. | ред. код]

Автомобільні стійки — це компоненти, які підтримують конструкцію закритого кузова автомобіля. Це схоже на будинок зі стовпами, які підтримують дах над підлогою[1]. Автомобільні стійки призначені для стояння майже у вертикальному або похилому положенні для підтримки даху[1].

Послідовне алфавітне позначення стійок автомобіля є загальним посиланням для обговорення дизайну та критичного спілкування. Це використовується страховими компаніями для виявлення пошкоджених компонентів, а рятувальні команди використовують номенклатуру стовпів, щоб полегшити зв'язок під час розрізання розбитих транспортних засобів, наприклад, під час використання щелеп життя[2].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Car Pillar: What is A/B/C/D of the Vehicle's Body?. CarBikeTech. 9 лютого 2018. Процитовано 7 серпня 2022.
  2. Anderson, Brian G. (2005). Vehicle extrication: a practical guide. PennWell. с. 141—143. ISBN 9781593700218.

Посилання[ред. | ред. код]