Тарасенко Єлизавета Парфентіївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тарасенко Єлизавета Парфентіївна
Народилася 1905(1905)
село Білозерка, тепер смт Білозерського району Херсонської області
Померла невідомо
Країна  СРСР
Діяльність політична діячка
Нагороди
Орден «Знак Пошани»

Єлизавета Парфентіївна Тарасенко (1905(1905), село Білозерка, тепер смт. Білозерського району Херсонської області — ?) — українська радянська діячка, вчителька Музиківської середньої школи Херсонського району Херсонської області. Депутат Верховної Ради УРСР 3—4-го скликань.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася у родині селянина-бідняка. У ранньому віці залишилася сиротою, наймитувала. У 1923 році вступила до комсомолу. Працювала в комітеті незаможних селян. У 1925—1927 роках — піонервожата, бібліотекар у селі Білозерці Білозерського району.

У 1928—1929 роках — слухач педагогічних курсів у місті Херсоні.

У 1929—1940 роках — вчителька Загорянівської початкової (семирічної) школи на Херсонщині. У 1940—1941 роках — вчителька російської мови та літератури Музиківської семирічної школи Херсонського району Миколаївської області.

Під час німецько-радянської війни була евакуйована до Сталінградської області РРФСР, де працювала у колгоспі та вчителькою початкових класів Сталінської початкової школи Ельтонського району. У 1944 році повернулася до Херсонської області.

З 1944 року — вчителька російської мови та літератури, завідувач навчальної частини Музиківської семирічної (середньої) школи Херсонського району Херсонської області.

Потім — на пенсії.

Нагороди[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • газета «Наддніпрянська правда» (Херсон) — 1955 рік — лютий.
  • Розвиток освіти[недоступне посилання з липня 2019]