Термальні купальні Косино

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Термальні купальні Косино
Термальні купальні Косино

Термальні води Косино — рекреаційно-відпочинковий об'єкт, зона відпочинку «Шошто-Термал», розташований в селі Косонь Закарпатської області Берегівського району. Локалізовані в зоні залягання мінеральних термальних вод.

Басейни наповнюють гарячою мінеральною водою, яку викачують глибинними насосами зі свердловин.

Фізичні характеристики[ред. | ред. код]

Станом на 2012 р. діє 3 свердловини, глибина яких 1190 метрів. На поверхню вода потрапляє з температурою близько +55 °C, охолоджується до +41 °C і подається в басейни. pH близько 6,08. Рівень мінералізації: 8,5 — 11,00 г/дм³[1]. Унікальність термальної води курорту «Косино» полягає в тому, що вона багата на залізо (масова концентрація 1,62), марганець, калій, кремній, натрій, фтор, цинк та інші мікроелементи, які комплексно впливають на весь організм людини.

Лікувальні властивості[ред. | ред. код]

Термальна вода Косинського родовища має загальний оздоровчий ефект на організм, наповнює його необхідними для нормального функціонування речовинами та мікроелементами. Згідно з офіційним висновком МОЗ та Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології[2].

Фотогалерея[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У закарпатському Косино – термальний туристичний бум. Процитовано 24.04.2014.
  2. Дані щодо розташування природних лікувальних ресурсів, відповідності їх сучасного стану показникам безпечності та якості. Архів оригіналу (PDF) за 25 серпня 2013. Процитовано 5 січня 2013.

Джерела[ред. | ред. код]