Троянська війна (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Троянська війна
італ. La guerra di Troia
Жанр пригодницький фільм
Режисер Giorgio Ferronid[1][2][3]
Сценарист Giorgio Ferronid, Ugo Liberatored, Giorgio Steganid і Federico Zardid
У головних
ролях
Стів Рівз[2][3], Жульєт Майнієль[2], Edy Vesseld[2], Лідія Альфонсі, Warner Bentivegnad[2], Luciana Angiolillod[2], Arturo Dominicid[2], Mimmo Palmarad, Nerio Bernardid[2], Fernando Tamberlanid[2], Carlo Tamberlanid, Giancarlo Bastianonid[2], Giovanni Cianfrigliad[2], Нелло Паццафініd і Джон Дрю Берріморd[2]
Оператор Rino Filippinid
Композитор Giovanni Fuscod
Тривалість 105 хв.
Мова італійська
Країна  Франція
 Італія
IMDb ID 0056042

«Троянська війна» (італ. La Guerra di Troia) — фільм-пеплум 1961 року, режисера Джорджо Ферроні. У міжнародному прокаті фільм також відомий під назвою «Троянський кінь» (The Trojan Horse).

1962 року вийшов сіквел цього фільму під назвою «Легенда про Енея».

Сюжет[ред. | ред. код]

XIII століття до нашої ери. Царі всіх грецьких міст взяли в облогу місто Трою. За його неприступними стінами Паріс тримає свою вкрадену здобич — Олену Прекрасну. Сили Трої закінчуються. Гектор — брат викрадача Паріса, вже вбитий Ахіллом, який помстився тим самим за свого друга Патрокла, який загинув у сутичці з Гектором. Ахілл з гордістю проволок тіло Гектора за своєю колісницею, під стінами Трої, що на очах безсило стискали кулаки старого царя Пріама і молодого Енея. Це був ніби знак долі, яка чекала на непокірну Трою.

1962 року вийшов сіквел цього фільму під назвою «Легенда про Енею».

Примітки[ред. | ред. код]