Український інститут стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров'я України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Державна установа «Український інститут стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров'я України»
Основні дані
Засновано 1997
Приналежність МОЗ України
Розташування Київ
Адреса Київ, провулок Волго-Донський, 3

Державна установа «Український інститут стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров'я України» — інститут сфери управління МОЗ України, основним завданням якого є розробка програм трансформації системи охорони здоров'я, нормативно-правового, інформаційного та фінансово-економічного забезпечення цієї галузі[1].

Історія[ред. | ред. код]

У 1988 році було засновано Київський науково-дослідний інститут соціальної гігієни та управління охороною здоров'я. До його складу увійшли Республіканський відділ науково-медичної інформації МОЗ України та відділи соціальної гігієни і організації охорони здоров'я та проблем управління медичною наукою Київського науково-дослідного інституту загальної та комунальної гігієни ім. О.М. Марзеєва[1].

У 1992 його перейменовано в Український науково-дослідний інститут соціальної гігієни та управління охороною здоров'я[1].

У 1994 інститут увійшов до складу Українського НДІ екогігієни і токсикології хімічних речовин ім. Л.І. Медведя. Нову установу названо Інститутом здоров'я ім. академіка Л.І. Медведя[1].

У 1997 на базі попередньої структури і Українського центру здоров'я створено Український інститут громадського здоров'я МОЗ України[1].

У 2008 заклад перейменовано в Державну установу "Український інститут стратегічних досліджень МОЗ України"[1].

МКФ[ред. | ред. код]

МОЗ України 23 березня 2018 року наказом № 552 затвердило план заходів Міністерства охорони здоров’я України з виконання плану заходів із впровадження в Україні Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я та Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я дітей і підлітків. Відповідно до цього наказу за участю інституту:

  • до I кварталу 2018 року має бути перекладено міжнародні класифікації з англійської на українську мову і проведено процедуру культуральної та мовної адаптації тексту, затверджено переклад згідно з вимогами ВООЗ;
  • до ІІІ кварталу 2018 року  слід проаналізувати законодавство з метою виявлення потреби у внесенні змін, необхідних для впровадження міжнародних класифікацій, розробити на основі результатів зазначеного аналізу законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо використання міжнародних класифікацій;
  • до IV кварталу 2018 року — повинно бути розроблено чіткі критерії встановлення інвалідності на основі принципів міжнародних класифікацій, проведено навчання для національних тренерів з МКФ та МКФ-ДП, тощо[2].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е Інформація про інститут на офіційному сайті установи. Архів оригіналу за 7 березня 2018. Процитовано 30 березня 2018.
  2. Наказ МОЗ України від 23 березня 2018 року № 552 «Про затвердження плану заходів Міністерства охорони здоров’я України з виконання плану заходів із впровадження в Україні Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я та Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я дітей і підлітків»

Посилання[ред. | ред. код]