Універсальний кулачний бій Ю. А. Кострова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Універсальний кулачний бій Ю. А. Кострова "Агні Кемпо"
Запит на зображення
Запит на зображення
Назви «АГНІ КЕМПО», «УКБ»
Походження Україна
Заснування 1 вересня 1987 року
Засновники Юрій Анаталійович Костров і Віра Олексіївна Морозов
Майстри Юрій Бруєнко, Олег Даценко, Юрій Лабзюк, Володимир Білан, Велін Хаджолов, Денис Майборода, Денис Воронін, Ярослав Безруков.
Сайт www.kostrov.org.ua

Універсальний кулачний бій Ю. А. Кострова — «АГНІ КЕМПО» — система рукопашного бою, створена Грандмайстрами Ю. А. Костровим[1], В. А. Морозовою[2] в 1987 році, що розвиває сучасну систему козацького бойового мистецтва. УКБК «Агні Кемпо» — універсальний стиль ведення бою, що охоплює різноманітні удари, кидки, підсічки, больові і задушливі прийоми, а також роботу з різноманітною холодною і сучасною вогнепальною зброєю[3][4]. Різноманіття прийомів ведення бою дозволяє успішно протистояти навіть озброєному противнику.

В системі Агні Кемпо розроблені унікальні методики, які базуються на підсистемах самооборони і виживання (метод «ПРОФЕСІОНАЛ»), профілактиці захворювань, загального оздоровлення та самозахисту (метод «МІСТ»), а також програми тренувань для підрозділів спеціального призначення поліції (метод «П. У.М. А.»), армії, флоту, служб безпеки, охоронних і антитерористичних підрозділів (метод «Б. А.Р. С.»). Всі методи продовжують ретельно досліджуватися і вдосконалюватися. В УКБК постійно удосконалюються старі і розробляються нові техніки і методики, що максимально пристосовують людину до екстремальних умов сучасного життя.[5][6]

Змагання[ред. | ред. код]

Участь в змаганнях для представників Організації УКБ Агні Кемпо не є самоціллю, а проте, бійці даного стилю, починаючи з 1992 року, неодноразово перемагали на міжнародних турнірах і чемпіонатах найвищого рівня з Асіхара-карате, Кекусінкай, Дзю-дзюцу, Вовінам В'єт Во Дао та багатьох інших.

У 1992 році Майстер Юрій Буренко став переможцем Міжнародного турніру з Асіхара-карате в Москві (Росія). У травні 1997 року, один з найкращих бійців УКБ, Олег Даценко (в той час коричневий пояс), увійшов до вісімки найсильніших важковаговиків планети на Чемпіонаті Світу Міжнародної Федерації Карате Кекусінкай, посівши шосте місце.

З 2000 по 2003 рік, збірна команди України УКБ неодноразово ставала призером Чемпіонатів Світу та Європи за різними версіями Кекусінкай карате, Асіхара-карате, Сіндокан кай карате, поліційного дзю-дзюцу та ін. А також, команду було відзначено Золотою Медаллю Всесвітнього Фестивалю Бойових Мистецтв в Південній Кореї[7], в якому брали участь команди більш ніж з 50 країн світу, в тому числі 15 стилів безпосередньо з Республіки Корея.

У 2005 році представник УКБ Агні Кемпо -Денис Майборода (в той час червоний пояс) посів друге місце серед юніорів, взявши срібло на Чемпіонаті Світу з кенпо (Швейцарія)[8]. А в 2006 році увійшов до п'ятірки найкращих бійців на чемпіонаті Європи з Кекусинкай карате в Нідерландах, обігравши не один чорний пояс і, вигравши два бої нокаутами.

За роки діяльності Організації УКБ Агні Кемпо в її стінах були вирощено багато чорних поясів, в тому числі чотири чемпіони Європи і чотири чемпіони світу з різних стилів контактних двобоїв. В першу чергу це такі майстри, як Юрій Бруенко, Олег Даценко, Богдан Рапацький, Андрій Геркен, Володимир Білан і Юрій Лабзюк.

Сьогодні існують стилі-послідовники, створені колишніми учнями гранд майстрів Ю. А.КОСТРОВА і В.О Морозової. Це, перш за все, такі, як: Руське Кемпо, Болгарське Кемпо і Слов'янський кулачний бій.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Martial Arts Biography - Yuriy A. Kostrov. www.usadojo.com. Архів оригіналу за 16 серпня 2016. Процитовано 6 березня 2016.
  2. Журнал «КУМІТЕ» — Греція 2004. www.kostrov.org.ua. Архів оригіналу за 19 березня 2016. Процитовано 6 березня 2016.
  3. «Правда України» — Україна 2006. Архів оригіналу за 19 березня 2016. Процитовано 6 березня 2016.
  4. «Спортивна Газета» — Україна 1999. Архів оригіналу за 19 березня 2016. Процитовано 6 березня 2016.
  5. Tough Talk Magazin — United Kingdom 2013. Архів оригіналу за 19 березня 2016. Процитовано 6 березня 2016.
  6. Інтерв'ю з грандмайстрами: Юрієм Анаталійовичем Костровим і Вірою Олексіївною Морозовою. ioss.org.ua. Процитовано 5 березня 2016.
  7. WKUFO - ВОУКБК© (23 лютого 2012). УКБ. 6-й Міжнародний фестиваль бойових мистецтв в Південній Кореї. Процитовано 5 березня 2016.
  8. На чемпіонаті світу по КЕМПО Денис Майборода здобув срібну медаль. URA-Inform.Com. Процитовано 5 березня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. АГНИ КЭМПО - Ю. А. Костров, В.А.Морозова - Ridero. ridero.ru. Процитовано 1 листопада 2017.