Фестиваль Спадщини в Едмонтоні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Павільйон Україна, 2008

У 1974 році уряд Альберти на чолі з тодішнім міністром культури доктором Хорстом А. Шмідтом планували призначити кожний перший понеділок серпня як щорічне свято (і вихідний день) спадщини культурного насліддя мешканців Альберти. Цього ж року і наступного у парку Форт Едмонтон відбулися святкові концерти.

У 1976 році одинадцять різних етнокультурних громад міста Едмонтона зібралися у парку ім. Гавриляка, щоб презентувати свою, розваги, художнє і рукодільне мистецтво.

Відтоді під час вихідних (продовжених понеділком) відбувається декілька подій об'єднаних в одне свято: Фестиваль Спадщини в Едмонтоні (Heritage Festival). У 2006 році відбувся 31-й фестиваль, який розтягнувся на три дні святкування багатства різних культур, як-от культура індіанців Америки та культура Уельсу.

Щорічно фестиваль, залежно від погоди, щорічно відвідує 350—390 тис. відвідувачів. Це родинне свято, спеціально безалкогольне, де кожний павільйон намагається пригостити своїми унікальними стравами, артистичними доробками та здивувати костюмами. Близько 50000 кг їжі продається тут щороку протягом 3-х днів.

Фестиваль керований однойменною безприбутковою асоціацією.