Флоран Ібенге

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Флорент Ібенге)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Флоран Ібенге
Флоран Ібенге
Флоран Ібенге
Особисті дані
Повне ім'я Жан-Флоран Ігванге Ібенге
Народження 4 грудня 1961(1961-12-04)[1] (62 роки)
  Кіншаса, Кіншаса, ДР Конго
Зріст 187 см
Громадянство  ДР Конго
Позиція воротар
Тренерська діяльність**
Роки Команда Посада
2008 ДР Конго ДР Конго (в. о.)
2012 КНР «Шанхай Шеньхуа»
2013–2014 ДР Конго «Віта Клуб»
2014–2019 ДР Конго ДР Конго

** Тільки на посаді головного тренера.

Флоран Ібенге (фр. Florent Ibengé, нар. 4 грудня 1961, Леопольдвіль) — футбольний тренер з ДР Конго. З 2014 року очолює тренерський штаб національної збірної своєї країни.

Кар'єра тренера[ред. | ред. код]

Розпочав тренерську кар'єру 2008 року, протягом частини якого виконував обов'язки головного тренера збірної ДР Конго.

Згодом працював на клубному рівні з китайським «Шанхай Шеньхуа» (навесні 2012) та на батьківщині з «Віта Клубом» (протягом 2013—2014 років).

Робота зі збірною ДР Конго[ред. | ред. код]

У серпні 2014 року вже на постійній основі очолив тренерський штаб збірної ДР Конго. Під його керівництвом національна команда не дуже впевнено, але кваліфікувалися до участі в Кубку африканських націй 2015 — лише як найкраща з команд, що посіли треті місця у своїх відбіркових групах. У фінальній частині континентальной першості команда Ібенге також почали виступи не надто перконливо, звівши унічию усі три гри групового етапу, чого, утім, виявилося достатнім для виходу до плей-оф. Утім згодом здобула декілька перемог, вигравши зокрема гру за третє місце у господарів турніру збірної Екваторіальної Гвінеї.

Наступного року ДР Конго у складі гравців національного чемпіонату стала переможцем Чемпіонату африканських націй 2016, турніру, формат якого не передбачає участі гравців-легіонерів.

Паралельно «повноцінна» збірна країни успішно подолала відбір на КАН-2017, посівши перше місце у своїй відбірковій групі. У фінальній частині континентальної першості 2017 команда Ібенге знову вийшла із групи, цього разу впевнено і з першого місця. Утім вже у першому раунді плей-оф вона поступилася ганцям і задовільнилася статусом чвертьфіналістів змагання.

Титули і досягнення[ред. | ред. код]

Тренер

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]