Формотримачі для взуття

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
формотримачі для взуття з кедру

Формотримачі для взуття — це наближений до форми стопи пристрій, який поміщається всередину взуття щоб зберегти її первісну форму, зупинити появу складок і деформацій та збільшити термін експлуатації.

Коли використовувати

[ред. | ред. код]

Використовуйте формотримачі після кожного використання взуття, якщо це можливо. Залиште ваше взуття «подихати» протягом 20-30 хвилин після використання і помістіть всередину формотримачі не менше ніж на 24 години.[1] Такий підхід допомагає отримати найкращий результат і мінімізувати ризик утворення небажаних дефектів. Існують три основні види матеріалів з яких виготовляються формотримачі для взуття: дерево, пластмаси, поролон.

Види формотримачів

[ред. | ред. код]

Види формотримачів відрізняються між собою як за формою, так і за матеріалами та функціоналом.

Дерев'яні формотримачі

[ред. | ред. код]

Формотримачі з натурального дерева є найдорожчими і багатофункціональними. Крім першочергової задачі зберегти форму, дерево допомагає увібрати надлишкову вологу, яка накопичується в процесі експлуатації, а також позбутися від неприємних запахів, які неминуче переслідують будь-яке взуття. Формотримачі виготовлені з такого дерева, як кедр додадуть взуттю приємний і натуральний запах коштовного дерева. Особливо показані для взуття, яка носиться без шкарпеток, тому що ймовірність появи надлишкової вологи і запахів вкрай велика.

Формотримачі з пласмаси

[ред. | ред. код]

Пластмасові формотримачі, як правило, легше, дешевше і краще підходять для недорогого взуття. Допоможуть зберегти форму, але не поглинають вологу та запахи.

Формотримачі з поролону

[ред. | ред. код]

Займають мало місця тому добре підходять для подорожей і робочих відряджень. Як правило самий бюджетний вид. Як і пластикові моделі захистять взуття від деформації і не більше.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Как правильно выбрать формодержатели для обуви: виды, особенности. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |1= (довідка)(рос.)