Франкфурт-на-Майні-Головний (S-Bahn)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Франкфурт-на-Майні-Головний
Транспортна мережа Франкфуртська міська електричка[1][2]
Зображення
Країна  Німеччина
Адміністративна одиниця Франкфурт-на-Майні
Оператор DB Station&Serviced
Дата офіційного відкриття 1978
Суміжна будівля Level B of Frankfurt (Main) Hauptbahnhofd і platform hall of Frankfurt (Main) Hauptbahnhof‎d
Сусідня станція Frankfurt Höchst stationd, Frankfurt Griesheim stationd[2], Frankfurt Taunusanlage stationd, Frankfurt Griesheim stationd[2], Frankfurt Taunusanlage stationd, Frankfurt Galluswarte stationd[2], Frankfurt Taunusanlage stationd, Frankfurt Galluswarte stationd[2], Frankfurt Taunusanlage stationd, Frankfurt Galluswarte stationd, Frankfurt Taunusanlage stationd, Frankfurt Galluswarte stationd[3], Frankfurt Taunusanlage stationd, Frankfurt Niederradd, Frankfurt Taunusanlage stationd, Frankfurt Niederradd[1] і Frankfurt Taunusanlage stationd[3][2][1]
Обслуговується маршрутом S1d, S2d, S3d, S4d, S5d, S6d, S8d і S9d
Залізнична лінія Міський тунель (Франкфурт), Main-Lahn Railwayd і Homburg Railwayd
Кількість колій обслуговування 4
Панорамний вигляд
Станція пересадки Франкфурт-на-Майні-Головний і Hauptbahnhofd
Категорія станції category 3 railway stationd
Стан використання використовується[d][1]
Мапа
Офіційний сайт
CMNS: Франкфурт-на-Майні-Головний у Вікісховищі

Координати: 50°06′24″ пн. ш. 8°39′45″ сх. д. / 50.10690000002777822° пн. ш. 8.66250000002777831° сх. д. / 50.10690000002777822; 8.66250000002777831

Франкфурт-на-Майні-Головний (підземний рівень) (нім. Frankfurt (Main) Hauptbahnhof Tiefbahnhof, офіційно нім. Frankfurt (Main) Hbf (tief)) — чотириколійна станція міської залізниці під вокзалом станції Франкфурт-на-Майні-Головний і є складовою найжвавішої залізничної станції у Франкфурті, Німеччина. Це також найжвавіша станція S-Bahn у Франкфурті.

Ця станція разом зі станціями Франкфурт-Гауптвахе і Франкфурт-Констаблервахе є ключовими вузлами мережі S-Bahn Рейн — Майн, залізничної мережі, яка обслуговує регіон Франкфурт/Рейн — Майн[en]. Станція має пересадку на наземні платформи регіональних і міжміських перевезень, а також на U-Bahn і трамваї.

Станція[ред. | ред. код]

Вхід до підземної станції в головному холі станції Франкфурт-на-Майні-Головний

Підземна станція розташована під північною частиною вокзалу станції Франкфурт-на-Майні-Головний та його привокзальною територією в районі Гутлойтфіртель[en], на захід від центру Франкфурта. Станція є у складі лінії міського тунелю. Над станцією S-Bahn розташована станція U-Bahn[de], яка була побудована одночасно. Станція складається з двох дуже широких і довжиною 210 м острівних платформ.

Історія[ред. | ред. код]

Лінія, що сполучає західні приміські лінії через місто, була вперше запланована на початку 1960-х років. У 1962 році місто Франкфурт і Німецька федеральна залізниця затвердили плани лінії. Будівництво міського тунелю почалося в 1969 році, а будівництво станції підземної станції Франкфурт-на-Майні-Головний — в 1971 році. Північне крило будівлі вокзалу було розібрано, а його первинне каміння збережено, щоб історичну будівлю можна було відбудувати після завершення будівництва підземних станцій.

Після семи років будівництва станцію S-Bahn разом із першою секцією міського тунелю до станції Гауптвахе було відкрито 28 травня 1978 року. Того ж дня лінія B U-Bahn (якою працюють маршрути U4 та U5) також було продовжено до Франкфурт-на-Майні-Головний.

Платформа станції

Послуги[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]