Хом'як Катерина Петрівна (медик)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хом'як Катерина Петрівна
Народилася 15 червня 1953(1953-06-15) (70 років)
Іванівці, Кельменецький район, Чернівецька область, Українська РСР, СРСР
Діяльність лікарка
Alma mater Буковинський державний медичний університет

Хом'як Катерина Петрівна (15 червня 1953 року, с. Іванівці Кельменецький район Чернівецька область) — український лікар-кардіолог.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 15 червня 1953 року. Батько Петро Іванович Гуска працював у лісі, мати Лариса Тимофіївна — у дитячому садку м. Сокиряни Чернівецької області (Україна). У 1970 році закінчила Сокирянську середню школу № 1 із золотою медаллю. Вступила на фізико-математичний факультет Чернівецького державного університету. Але тяжка хвороба батька й нестримне бажання подолати людські недуги привели її до Чернівецького медичного інституту. Працювала лікарем швидкої допомоги в Пирятинській районній лікарні на Полтавщині, відтак — терапевтом у м. Бельци Республіки Молдова. На базі Державного медичного інституті в м. Кишиневі отримала фах «лікаря-кардіолога». Згодом переїхала на роботу у м. Вишгород, де 25 років працюєлікарем-кардіологом. Стажувалася у Франції у центральному кардіологічному шпиталі м. Санса.

Відзнаки[ред. | ред. код]

  • Член буковинського земляцтва у Києві.
  • Номінант довідково-енциклопедичного видання «Серцем з Буковиною: Імена славних сучасників».

Джерела[ред. | ред. код]

  • Хом'як Катерина Петрівна: Лікар-кардіолог // Серцем з Буковиною: Імена славних сучасників. — Київ: Світ Успіху, 2011. — С. 3003. — ISBN 978-966-8352-61-4.