Юрченко Станіслав В'ячеславович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Юрченко Станіслав В'ячеславович
Народився
Керч
Країна  Україна
Діяльність журналіст, фотограф, радіоведучий, блогер
Нагороди
орден «За заслуги» III ступеня

Станісла́в В'ячесла́вович Ю́рченко (народився ?) — український журналіст, фотограф, радіоведучий та блогер. Фотографував для київського андеграундного театру PostPlay[1]. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в Керчі. З 2011 року працює журналістом. Працював у виданні «Аргументи тижня — Крим» в Сімферополі[2]. Висвітлював події анексії Криму 2014 року[3]. Після заснування проєкту «Крим.Реалії» у березні 2014 року долучився до нового ЗМІ, де працював фотографом, а згодом як координатор спецпроєктів. Серед його проєктів — фільм «Крим. Нескорений»[1].

З 2019 року — більдредактор видання «Ґрати» (головний редактор — Антон Наумлюк), яке спеціалізується на судовій журналістиці[1]. Висвітлює російське вторгнення в Україну 2022 року[4].

Нагорода[ред. | ред. код]

  • Орден «За заслуги» ІІІ ступеня (6 червня 2022) — «за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики та інформаційної сфери, мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність»[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Стас Юрченко: фотография в суде и в театре. ЛЮК - культурне підпілля (рос.). Процитовано 6 червня 2022.
  2. Крым проснулся под триколором: крымчане вспомнили оккупацию полуострова. 24 Канал (рос.). Процитовано 6 червня 2022.
  3. Голоси українського Криму. Російська окупація півострова день за днем, розказана очевидцями. nv.ua (укр.). Процитовано 6 червня 2022.
  4. Крымчанин Станислав Юрченко награжден украинским орденом «За заслуги» III степени. Крым.Реалии (рос.). Процитовано 6 червня 2022.
  5. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №394/2022. president.gov.ua (укр.).

Посилання[ред. | ред. код]