86: Eighty Six

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
86
Обкладинка першого тому ранобе. На ній зображені Шіней Нозен (зліва) та Владілена Мілізе (справа)
86-エイティシックス-
Eiti Shikkusu
Жанр
Ранобе
АвторАсато Асато
ІлюстраторShirabii
ВидавецьASCII Media Works
АудиторіяЧоловіки
ІмпринтDengeki Bunko
Період випуску10 лютого 2017 — дотепер
Кількість томів13
Манґа
АвторАсато Асато
ІлюстраторЙошіхара Мотокі
ВидавецьSquare Enix
АудиторіяСейнен
ЖурналYoung Gangan
Період випуску16 лютого 2018 — червень 2021
Кількість томів3
Манґа
86: Operation High School
АвторАсато Асато
ІлюстраторСомемія Судзуме
ВидавецьMedia Factory
АудиторіяСейнен
ЖурналMonthly Comic Alive
Період випуску27 червня 2020 — 27 серпня 2021
Кількість томів2
Манґа
86: Run Through the Battlefront
АвторАсато Асато
ІлюстраторЯмасакі Хакуя
ВидавецьSquare Enix
АудиторіяСейнен
ЖурналManga UP!
Період випуску24 січня 2021 — вересень 2021
Кількість томів1
Телевізійний аніме-серіал
РежисерІшіі Тошімаса
Продюсер
  • Нобухіро Накаяма
  • Маю Міяко
  • Такао Кійосе
СценаристТошія Оно
Композитор
СтудіяA-1 Pictures
ЛіцензіатCrunchyroll
МережаTokyo MX, BS11, GYT, GTV, ytv, CTV
Період показу11 квітня 2021 — 19 березня 2022
Кількість серій23 (Список серій)
Манґа
86: Fragmental Neoteny
АвторАсато Асато
ІлюстраторШінджьо Такуя
ВидавецьMedia Factory
АудиторіяСейнен
ЖурналMonthly Comic Alive
Період випуску26 квітня 2021 — 27 жовтня 2022
Кількість томів3
Манґа
86: Mahō Shōjo Regina Lena ~Tatakae! Ginga Kōkō Senkan San Magnolia
АвторАсато Асато
ІлюстраторСомемія Судзуме
ВидавецьMedia Factory
АудиторіяSeinen
ЖурналMonthly Comic Alive
Період випуску27 березня 2023 — дотепер

86 -Eighty Six- (яп. 86-エイティシックス-, Eiti Shikkusu) — японська серія науково-фантастичних ранобе, написаних Асато Асато та ілюстрованих Shirabii. Серія почала свій випуск у видавництві ASCII Media Works під імпринтом Dengeki Bunko у лютому 2017 року. У Північній Америці серія ліцензована видавництвом Yen Press.

Манґа-адаптація, ілюстрована Мотокі Йошіхара випускалась у сейнен-журналі Young Gangan видавництва Square Enix з лютого 2018 по червень 2021. Також є три манґа-спінофи: "86: Operation High School", "86: Fragmental Neoteny", та "86: Mahō Shōjo Regina Lena ~Tatakae! Ginga Kōkō Senkan San Magnolia" — всі видавались у сейнен-журналі Monthly Comic Alive видавництва Media Factory. Аніме-телесеріал по ранобе від студії A-1 Pictures виходив з квітня 2021 по березень 2022 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Республіка Сан-Маґнолія воює з Імперією Ґіад вже дев'ять років. Попри значні втрати, нанесені самокерованими механізованими Легіонами, Республіка встояла та розробила власні автономні одиниці, звані Джаґернаутами, та якими дистанційно керують Хендлери[уточнити переклад]. Але насправді, хоч загальна публіка вірить, що на війні використовуються лише машини, насправді Джаґернаути пілотують люди, що належать до "86" — меншини Колората у Сан-Маґнолії. У минулому, у 86 були рівні права, але потім Республіка, керована расою більшості, Альба, стала переслідувати 86 і почала вважати їх нелюдями. 86-м заборонили мати особисті імена, їх переселили до таборів у Район 86 (на честь якого вони й отримали свою назву) та примусили воювати проти Імперії.

Майор Владілена "Лена" Мілізе, дворянка-альба та офіцер армії Республіки, активно виступає проти переслідування 86 та введенням населення в оману владою Республіки. Вона була назначена Хендлером Ескадрону Спірхед[уточнити переклад]: елітний підрозділ, що воює на східному фронті, та складається повністю з ветеранів-86, кожен з яких вже мав позивний. Ескадроном керує Шіней Нозен, із позивним "Андертейкер". Ескадрон Спірхед мав злу славу, бо Хендлери, що раніше керували підрозділом, божеволіли, а деякі навіть здійснювали самогубство. Лена, прибічниця 86, за час свого керування ескадроном, познайомилась із ними. З часом, Лена та Шіней дізнаються про ще більш жахливу таємницю: війна Республіки з Імперією насправді не така, якою здається.

Примітки[ред. | ред. код]

Цитування
  1. Chapman, Paul (4 жовтня 2021). Check Out the 2nd Cour OP Animation for the 86 EIGHTY-SIX TV Anime. Crunchyroll. Процитовано 5 липня 2022.
  2. Martin, Theron (19 квітня 2019). Review: Eighty-Six, novel 1. Anime News Network. Процитовано 15 березня 2021. This novel is probably going to be most commonly classified as a military science fiction story, but it should be considered at least as much a horror story.

Посилання[ред. | ред. код]