Diezel Amplification

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Diezel)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Diezel Amplification
Типбізнес
Галузьелектронний підсилювач
Засновано1992
Штаб-квартираБад-Штебен
ПродукціяГітарний підсилювач
diezelamplification.com
CMNS: Diezel Amplification у Вікісховищі

Diezel Amplificaton  — німецька компанія-виробник музичних інструментів, заснована 1992 року. Виробник гітарних підсилювачів Diezel.

Історія

[ред. | ред. код]

Засновником компанії є німецький інженер-електронік та музикант Пітер Дізель. У вісімдесяті роки в Мюнхені він вперше модифікував гітарні підсилювачі Marshall, бо був незадоволений їхнім звучанням, а на початку дев'яностих заснував власну компанію разом із партнером, музикантом Пітером Стафлером[1].

Перший підсилювач виробництва Diezel Amplification було виготовлено 1994 року. Основною моделлю, що компанія випускала в дев'яності роки, була чотирьохканальна «голова» VH4. Підсилювачі Diezel стали добре відомі в Німеччині та Австрії, але за межами цих країн про них мало хто знав. Наприкінці дев'яностих традиційні підсилювачі для хард-року стали менш популярними, тому інженери сконцентрувалися на додаванні нових функцій, як то підтримка MIDI або звукових петель[1].

Протягом наступних десяти років компанія випустила декілька нових моделей підсилювачів: Herbert (2002 рік), Einstein (2005), Columbus (2006), Schmidt (2009) та Hagen (2011). 2003 року виробництво було перевезено з Мюнхена до Бад-Штебена, а 2009 року було відкрито фабрику зі створення «голів» Diezel в Діллінгені[1].

Серед музикантів, які активно використовують підсилювачі Diezel — Джеймс Гетфілд (Metallica), Біллі Корган (Smashing Pumpkins) та Метью Белламі (Muse)[2].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б в Diezel Amplification - About. diezelusa.com. Процитовано 4 липня 2024.
  2. Vinnicombe, Chris (17 вересня 2009). Diezel VH4 Amplifier Head review. MusicRadar (англ.). Процитовано 4 липня 2024.