FinePix S1 Pro

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Fujifilm FinePix S1 Pro

FinePix S1 Pro — цифровий однооб'єктивний дзеркальний фотоапарат серії FinePix компанії Fujifilm. Анонсовано у січні 2000 року.[1] Був заснований на плівковій камері Nikon F60 (Nikon N60 у США), яка була модифікована компанією Fujifilm з метою інтегрувати до неї ПЗЗ-матрицю власної розробки та необхідну електроніку. Завдяки використанню існуючої камери виробництва Nikon, Fujifilm FinePix S1 Pro отримав байонет Nikon F і таким чином був сумісний з більшістю об'єктивів, розроблених для 35 мм автофокусних плівкових камер Nikon. Фотоапарат мав автофокусування, контрольований електронікою фокальний затвор зі швидкістю спрацьовування від 30 сек. до 1/2000 сек., вбудований замір експозиції та вбудований фотоспалах. Світлочутливість матриці становила 320—1600 ISO. У січні 2002 року був замінений моделлю FinePix S2 Pro.

Основною відмінністю від ЦЗК Nikon була унікальна матриця з роздільною здатністю 3,1 млн. пікселів. Відома як Super CCD, вона унікальна тим, що фотодіоди в ній розташовані діагонально, а не горизонтально або вертикально, як у більшості фотоматриць. Це дозволило використовувати інтерполяцію для отримання на виході зображень з роздільною здатністю 6,2 млн пікселів. Реальна роздільна здатність зображень в такому інтерпольованому режимі знаходиться десь між 3,1 і 6,2 млн пікселів (ближче до першої цифри).

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. The New Fujifilm FinePix S1 Pro Digital Camera with Super CCD Sensor Produces Picture Files with 6.1 Million Pixels (Пресреліз). Fuji Photo Film. 24 лютого 2000. Архів оригіналу за 19 січня 2005.