Genencor

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Genencor International
ТипПриватна
ГалузьБіотехнології
Засновано1982
Штаб-квартираПало Альто, Каліфорнія, Сполучені Штати Америки
Ключові особи

Michael Arbige ( віце-президент з технологій_ Jim Sjoerdsma (віце-президент з охорони здоров'я)

David Estell (віце-президент з питань інновацій)
ПродукціяPurafect, Properase, Spezyme
Виторг $380 мільйонів USD (2005)
Власник(и)Tjerk de Ruiter
Співробітники1,500 (2005)
Холдингова компаніяDuPont
biosciences.dupont.com

Genencor - це біотехнологічна компанія, заснована в Пало-Альто, штат Каліфорнія, і є дочірньою компанією DuPont . [1] Назва компанії "Genencor" походить від Genencor, Inc., оригінального спільного підприємства Genentech та Corning Incorporated, яке було засноване в 1982 році.

Вважається, що саме вона була однією з перших компаній, які протестували свої технології у галузі промислових біотехнологій, на відміну від інших компаній, які традиційно застосували біотехнології, у галузі охорони здоров'я та сільського господарства.

Компанія Genencor, розробляє та продає біокаталізатори та інші біохімікати для промислового, споживчого та аграрно-переробного ринків. В свою чергу, компанія Genencor має платформи для розробки ліків від вірусних інфекцій та раку для ринку охорони здоров'я.

Компанія Genencor має також платформи у сферах: виявлення генів , молекулярна еволюція та дизайн, інженерія метаболічних шляхів, імунологія, системи виробництва та виготовлення біоматеріалів.

На сьогоднішній день, компанія Genencor демонструє силу своєї технології, поставляючи найновітніші продукти на міжнародний ринок.[2]

В 2005 Genencor була придбана компанією Danisco.[3]

В 2008 Genencor об'єдналось з DuPont, у спільне підприємство DuPont Danisco Cellulosic Ethanol LLC, з метою розбробки та продажу недорогих технологій виробництва целлюлозного етанолу. В 2008, Genencor і Goodyear анонсували спільну працю для розробки біоізопрену.

У 2011, Dupont придбали [1]Danisco за $6.3 мільярдів.

В 2021, частина компанії Dupont разом з Genencor була придбана компанією International Flavors & Fragrances.[4]

Нагороди

[ред. | ред. код]

Компанія Genencor має наступні нагороди: 

  • Друге місце в номінації "Найкраща середня компанія для роботи в Америці" за версією Great Place to Work® Institute, Inc. (2004)
  • Перше місце в номінації "Найкраща середня компанія для роботи в Америці "за версією Great Place to Work® Institute, Inc. (2005)
  • Перше місце в номінації "Найкраще місце для роботи в районі затоки" за версією San Francisco Chronicle (2005)
  • Одинадцяте місце в номінації "Найкраща середня компанія для роботи в Америці" за версією Great Place to Work® Institute, Inc. (2011)

Дивіться також

[ред. | ред. код]

Список літератури

[ред. | ред. код]
  1. а б DuPont. DuPont to Acquire Danisco for $6.3 Billion. www.prnewswire.com (англ.). Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 11 липня 2019.
  2. Genencor International - Tech Stack, Apps, Patents & Trademarks. Crunchbase (англ.). Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 20 червня 2021.
  3. Danisco acquire Genencor for $419 million, архів оригіналу за 28 червня 2021, процитовано 20 червня 2021
  4. IFF to merge with DuPont's $26.2 billion nutrition unit. CNBC (англ.). 16 грудня 2019. Архів оригіналу за 17 червня 2021. Процитовано 15 лютого 2021.