Intel Edison

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Intel Edison
Розробник Intel Corporation
Виробник Intel
Тип Tiny Board Computer
Початок випуску Q3'14
Кінець випуску 19 червня 2017[1]
Процесор Atom 2-Core (Silvermont) @ 500 MHz
Оперативна пам'ять (LPDDR3 1 GB)
Диск 4 GB EMMC
Вебсайт software.intel.com/en-us/iot/hardware/edison

Intel ® Edison — комп'ютер на базі технології Intel ® Quark з форм-фактором карт пам'яті SD. Новинка має вбудовані технології бездротової передачі інформації, підтримує різні операційні системи, представлена на ринку влітку 2014. За допомогою цього рішення розробники і підприємці зможуть оперативно створювати свою власну продукцію.[2]

Перший зразок діє на основі 32-бітного х86-сумісного двоядерного процесора, виконаного за нормами 22-нанометрового техпроцесу. Робоча частота чипу становить 400 МГц.

Крім безпосередньо SoC Intel Quark, комп'ютер Intel Edison включає модулі бездротового зв'язку Wi-Fi і Bluetooth LE (Low Energy). ПК буде працювати з різними операційними системами, при цьому особливий акцент зроблений на підтримці ОС Linux і концепції Open Source, а також можливості роботи з власним магазином застосунків App Store[3].

В березні компанія Intel оновила версію комп'ютера Едісон — в ньому з'явився концентратор, який може об'єднувати датчики місця розташування, навколишнього середовища та освітлення. Модернізація зробила прямокутну плату комп'ютера більше на 1 міліметр з кожного боку — Intel Edison раніше можна було порівнювати з картою пам'яті. Intel тільки збирається почати поставки комп'ютерів Edison першої версії влітку 2014 року. Поява вдосконаленої моделі на графік ніяк не вплине.

У 2017 році компанія припинила розвиток комп'ютера.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Intel Discontinues Joule, Galileo, And Edison Product Lines | Hackaday. Архів оригіналу за 14 лютого 2021. Процитовано 6 лютого 2021.
  2. Intel представив комп′ютер розміром із SD-картку. Архів оригіналу за 9 січня 2014. Процитовано 9 січня 2014.
  3. CES 2014: Intel Edison — комп'ютер розміром з карту пам'яті. Архів оригіналу за 9 січня 2014. Процитовано 9 січня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]