Mormoops

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mormoops
Mormoops megalophylla
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Mormoopidae
Рід: Mormoops
(Leach, 1821)
Види

Mormoops blainvillii
Mormoops magna
Mormoops megalophylla

Посилання
Вікісховище: Mormoops
EOL: 40505
ITIS: 180049
NCBI: 59459
Fossilworks: 40657

Mormoops  — рід комахоїдних кажанів Нового Світу родини Mormoopidae. Етимологія: з давньогрецької μορμώ- — щось жахливе, страшило; -ὄψις — має зовнішній вигляд, -подібний.

Морфологічні особливості[ред. | ред. код]

Морфометрія[ред. | ред. код]

Голова і тулуб довжиною 50-73 мм, довжина хвоста 18-31 мм, а довжина передпліччя 45-61 мм, вага 12-18 гр. Зубна формула: 2/2, 1/1, 2/3, 3/3 = 34.

Зовнішність[ред. | ред. код]

Забарвлення Mormoops megalophylla є червонувато-коричневим або інших відтінків коричневого. У блідій фазі Mormoops blainvillii світло-коричневий зверху й жовтувато-коричневий нижче, тоді як в темній фазі верх темно-коричневий і низ вохрово-коричневий.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

М. megalophylla займає різноманітні місця проживання від пустельних чагарників до тропічних лісів, і лаштує сідала в печерах, шахтах, тунелях, і, рідше, будівлях. Цей вид проживає на висотах від рівня моря до 2000 метрів.

Поведінка[ред. | ред. код]

Ці кажани починають полювати на комах пізніше увечері, ніж більшість кажанів. Вони, здається, стають менш активними в зимовий час, але не впадають у сплячку. М. megalophylla полює трохи вище землі. Він шукає комах над землею і водою. Утворює великі колонії.

Джерела[ред. | ред. код]