Paiute pipeline

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Paiute pipeline — трубопровід, споруджений для подачі природного газу з району Скелястих гір до Невади та північної Каліфорнії.

Газопровід Paiute починається на південному заході Айови та слідує через Неваду до кордону з Каліфорнією поблизу озера Тахо. На основній ділянці у 1964 та 1977 роках прокладено дві нитки діаметром до 400 мм. Також існує ряд відгалужень, найбільшими серед яких є відводи до Елко, Gabbs та Ріно в Неваді. Загальна довжина системи в однонитковому виконанні з урахуванням відгалужень становить біля 900 миль.[1][2]

Наповнення трубопроводу відбувається із Northwest Pipeline, який завдяки бідирекціональному характеру може подавати як канадський ресурс, так і газ із басейнів Скелястих гір.

На заході Невади біля Wadsworth газопровід має сполучення з Tuscarora pipeline, спорудженим в середині 1990-х від орегонського газового хабу Малін. Крім того, в 2010-х роках створені дві перемички (від основної лінії та відводу на Елко) з новим трубопроводом Ruby pipeline, який транспортує блакитне паливо із Вайомінгу.[3][4]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Paiute Pipeline Company (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 30 березня 2017.
  2. HomePage. expansion2018.paiutepipelineprojects.com (en-us) . Архів оригіналу за 30 березня 2017. Процитовано 29 березня 2017.
  3. Paiute Pipeline Company ORDER ISSUING CERTIFICATE (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 5 травня 2017.
  4. Southwest Gas, Paiute Pipeline celebrate 35-mile transmission line in Elko. Elko Daily Free Press (англ.). Процитовано 29 березня 2017.