Powerball (Австралія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Powerball (Австралія) — лотерея, якою керує Tatts Group під основним брендом Lott та її ліцензованими дочірніми компаніями, включаючи New South Wales Lotteries у Новому Південному Уельсі та Австралійській столичній території, Tattersalls у Вікторії та Тасманії, Golden Casket у Квінсленді та South Australian Lotteries у Південній Австраліії. Lotterywest, що належить уряду, керує лотереєю в Західній Австралії.

27 жовтня 2022 року найбільший джекпот у австралійському Powerball склав 160 мільйонів австралійських доларів. Більшість виграшних джекпотів не розподіляються між кількома квитками. В Австралії потрібно мінімум три числа, це два звичайних числа плюс Powerball. Австралійські переможці завжди отримують одноразові однакові виграші.

Вперше гру було оновлено 1 березня 2013 року; розіграш шести звичайних чисел із 40 лотерейних куль плюс Powerball з 20 лотерейних куль. Це також дозволило запровадити 8-й призовий дивізіон (два головних числа плюс Powerball)[1]. Інші зміни включають збільшення на 10 центів за гру та введення опції (QuickHit40), яка «перевертає» 40 Powerballs, хоча й не гарантує приз.

Поточний формат Powerball був представлений 19 квітня 2018 року з використанням двох розіграшів Smartplay Halogen II з наміром запропонувати більші джекпоти та створити більше загальних переможців. У кожному розіграші сім звичайних номерів вибираються з пулу з 35, тоді як додатковий Powerball продовжує розігруватися з окремого пулу з 20 лотерейних куль. Додано новий, 9-й призовий дивізіон. Щоб увімкнути новий формат, вартість записів Powerball була збільшена.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Australia Powerball Changes coming March 2013. Архів оригіналу за 25 лютого 2013. Процитовано 25 лютого 2013. Australia Powerball Changes March 2013 (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]