Still Life

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Обкладинка альбому Still Life

Still Life ("Натюрморт") — це третій студійний альбом київського музиканта, сонграйтера Костянтина Почтаря (Postman), реліз альбому відбувся 10 листопада 2023 року.

Про альбом

[ред. | ред. код]

Платівка містить 9 пісень над якими Postman працював разом з музикантами із України та Польщі протягом 2022-2023 рр. У новому альбомі Костянтин Почтар вирушає в незвідані музичні території, вміло поєднуючи заспокійливі акустичні ноти гітари з пульсом електронних бітів і синтезаторів. Надихаючись тропікалією, раннім Девідом Боуї та естетикою імпресіоністів, пісні отримують дещо живописну якість, нагадуючи м’які мазки пастельних кольорів на полотні. Цей новий стиль і музичний підхід виходять далеко за рамки акустичного гітарного фолку, яким Postman був відомий раніше. Ліричний герой у новому альбомі також зазнає змін, стаючи більш віддаленим, а слова — більш абстрактними та алюзійними. Ці композиції відображають крихкість і швидкоплинну красу буття, зображуючи нас як людей, що роблять свої піруети у цій вічній невизначеності.[1]

Перший сингл — "Fellini" вийшов 14 квітня 2023 року. Другий сингл "Other Side" та відеокліп на нього побачили світ 19 вересня. Відео було зняте на 8-міліметрову плівкову камеру у Фленсбурзі, на півночі Німеччини, а чорно-білі кадри під час запису композиції в студії Monochrom у Нижній Сілезії, Польща.

"Це перший реліз без участі когось з 5 Vymir, перший реліз, створений у Польщі, перший альбом, який був записаний від початку до кінця на одній студії, з одним продюсером. Напевно, це робить його на фоні попередніх робіт цілісним і плинним. Вже довгий час мені товаришить відчутна дистанція, як до себе самого, так і до музики, яку я роблю, тож «Still Life» — досить деперсоніфікований альбом. Альбом, з фокусом на стан, емоцію, а не на особистість автора чи ліричного героя. Він про крихкість краси навколо, про вразливість, про втрати і прийняття невизначеності, про дрібні прекрасні речі, про природу і людину серед неї. Тут є пісні про те, як я побачив вперше океан та про спогади з санаторію у Бердянську, є листівка з італійських канікул, на яких я ніколи не був і ода бразильській музиці, що рятувала мене протягом всього минулого року", — пояснює Костя.

Композиції

[ред. | ред. код]
  1. Other Side (feat. Illia)
  2. Fellini
  3. Vagaries And Grace
  4. Blue Dots
  5. Paysage Intime
  6. Segundos Transparentes
  7. Nazare
  8. Common Memory
  9. Waving To The Sunrise

Музиканти

[ред. | ред. код]

Костянтин Почтар — вокал, гітара, бас, синтезатори, драм-машина.

Ілля Вовк — вокал (1), бек-вокал (2), рояль (1, 2), синтезатори (1, 2, 3, 6)

Лесик Омодада — барабани, перкусія (1, 2, 6, 9)

Oleś Kulczewicz — Grand Piano (8)

Dawid Kałuża — бек-вокал (6, 7).

Посилання

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Still Life, by Postman. Postman (англ.). Процитовано 21 липня 2024.