Обговорення:Етіотропна терапія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Всевидяче Око у темі «Зміст статті» 11 місяців тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Зміст статті

[ред. код]

Шановний? Пан? Всевидяче Око! чи Шановний пан Всевидяче Око? Зараз не розумію, як звертатися до людей. Над сторінкою попрацюю пару тижнів, але не знаю, чи зможу щось знайти цікавого - досить мало матеріалів, зокрема в англомовних джерелах. Пропедевтика - це буквар медицини. Етіотропна медицина, як і попередня моя тема (інкубаційний період) - ази медицини. Ази - завжди складно. Можливо, є сенс об’єднати цю сторінку з іншою темою? Яка Ваша думка? З повагою, --ледиБОМЖ 23:14, 14 серпня 2023 (UTC)

@Ledibomzh1: Вітаю!
1- Етіотропна терапія, це будь який вид лікування, що впливає на механізм (-и) розвитку хвороби, а фармакотерапія - це загальне лікування лише ліками, і байдуже, лікують(впливають) усе: механізм розвитку, симптоми, супутні захворювання, каузальні прояви і т. д.. Тому ФТ та ЕТ це терміни з однієї площини.
Літератури справді мало, потрібно читати дуже-дуже вузькоспрямовані джерела, щоб «вийти» на різницю.
З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 06:57, 15 серпня 2023 (UTC)Відповісти
P.S. 2- Посилання на електронну копію підручника українською мовою позначено як російське?
3- Текст Розділу «Види етіотропної терапії» повна копія з книжки, щоб статтю не видалили як «КОПІВО» — потрібно переписати своїми словами розділ але із збереження змісту.
4- щодо об'єднання - чи можете Ви бути більш точними, що з чим об'єднувати? -Всевидяче Око (обговорення) 07:26, 15 серпня 2023 (UTC)Відповісти

ледиБОМЖ@Всевидяче Око! Мирного дня. 1. Посилання на електронну копію підручника українською мовою позначено як російське? - Ви про підручник "Внутрішні хвороби тварин"? - не знаю. підручник 2012 року. Не бачу, де російське. Слід видалити посилання? Що потрібно робити? Вирішила не чіпати, бо вже щось намутила з першим посиланням на джерело. 2. Якщо у Вікіпедії на сторінці "Фармакотерапія" є один із її різновидів "етіотропна", то так само потрібно джерело? Вікіпедія сама собі не довіряє? Дивно. 3. Перепрошую за незручності, але не вмію видалити оці "джерело" і "пояснить термін". Величезним відкриттям було те, що, якщо дитинку батьки фотографують з тваринкою, то злий власник тваринку виявляється експлуатує. Завжди вважала, що це безвідповідальні батьки експлуатують дитинку і наражають її на небезпеку підхопити якусь заразу. Потрібно рятувати дитинку, а, виявляється, тварина важливіша. Справжній жах, як все у світі навпаки влаштовано. 4. Абзац засмітила зайвим лушпинням словникового вінегрету. Так? 5. Ну. не знаю, з якою сторінкою об’єднати. Ви більш обізнані. Можна — з терапією. Але поки мені цікаво поритися у глибинах і-нету, можливо щось із історії медицини нарою по етіотропну терапію. 6. У Вас, певно, вже від моїх теревенік голова болить. Пробачте стару хвору жінку. з повагою, ледиБОМЖ --ледиБОМЖ 00:01, 16 серпня 2023 (UTC)

Вітаю, Ledibomzh1!
1 Посилання на електронну копію підручника українською мовою позначено як російське? — ТАК, дивіться ось тут. Але виправив уже, зверніть в подальшому увагу або перевіряйте будь ласка самі.
2 — є різниця Мамина бабуся і бабусина мама? Це різні терміни. Де написано що «етіотропна терапія як різновид фармакотерапії»? Це ВП:ОД якщо не має джерел — і підлягає видаленню
3 — замінити слово «експлуатують». Є різні люди і різні точки зору (урбаністи, натуралісти, …..) — якщо хтось має думку, це лише його думка. А в енциклопедії мають бути ВП:АД.
4 — значить розділ буде видалено як пован копія, у вікіпедії авторське право -один із базових елементів, почитайте.
5 — Етіотропна терапія- достатня тема для створення статті, хоч і не зовсім проста. Зараз не бачу з чим можна об'єднати
З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 13:46, 16 серпня 2023 (UTC)Відповісти
Мирного дня шановний @Всевидяче Око.
Апостроф ставити російське "ё" англомовним шрифтом чи АЛЬТ+0146? Як правильно? Будь ласка, не кажіть, що "читайте інструкції".
У тих інструХціях нібільмесу не розумію, БОМЖі діловодство у медичних університетах не вивчають, і я вже старенька і дуже тупенька. Буду дуже
вдячна, якщо Ви просто підкажете: ё чи АЛЬТ. Заздалегідь дякую за розуміння і допомогу.
з повагою, ~~ --ледиБОМЖ 14:04, 17 серпня 2023 (UTC)
Вітаю, Ledibomzh1!
1 - Українське "є" на англомовній "розкладці" ставить апостроф '
2 - Вікіпедія:Авторські права
3 - джерела для твердження що ЕТ є підвидом фармакотерапії не буде? І виправлення скопійованого розділу теж?
З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 20:09, 17 серпня 2023 (UTC)Відповісти
Мирного дня шановний @Всевидяче Око.
Зрозуміла тільки про апостроф. Якщо потрібно поставити апостроф - переходжу на англомовний шрифт і клікаю на клавішу "є"? Так?
Все інше...
Пробачте, що така тупа. Ніби скопійований розділ переписала. перевірила на Адвего на антиплагіат - максимум 56% співпадіння, хіба це -
великий показник?
Ні, посилання не буде, не знайшла.
Видаляйте все, що вважаєте за потрібне, можливо, інтуїтивно зрозумію, як треба, бо про російську статтю українською зовсім не зрозуміла. про
бабусіну маму - теж.
Почуваюся винною, що доставляю Вам стільки клопоту.
з повагою, ледиБОМЖ --ледиБОМЖ 22:24, 17 серпня 2023 (UTC)
Вітаю, Ledibomzh1!
Так? — ТАК)
56 % — це вже непогано — Ви молодець! Вдячність що поправили, зміст статті таки буде кращий з такими даними.
Щодо «бабусіну маму» — етіотропна терапія і фармакологічна терапія (фармтерапія), схожі, але за змістом це все ж таки різні поняття.
Щодо «Почуваюся винною» - хто має бажання, той трішки вчиться та разом з цим явищем якість статей потрішки стає кращою: у Вікіпедії є така «штука» як «запит щодо наставництва»: є активні редактори, які готові допомагати, підказувати,- можливо Ви спробуєте зробити такий запит, щоб вам досвідчені і активні редагувальники допомагали?
З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 09:01, 18 серпня 2023 (UTC)Відповісти