Користувач:Dekaband12345678

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ДеКа
Основна інформація
Жанр
Поп-рок
Пост-панк рок
Фольк-рок
Роки2011 — донині
КраїнаУкраїна Україна
МістоЛуганськ
Моваросійська, Українська, англійська
ЛейблDeka Records
СкладЯровий Кирило
Дмитро Горбунов
dekaband.pp.ua//dekaband.pp.ua/

ДеКа - український рок-гурт, створений у 2011 році у Луганську. На теперішній час гурт ДеКа - це: Яровий Кирило – (вокал, баян); Горбунов Дмитро– (вокал, гітара). Гурт ДеКа - одна з самих недзвичайних гуртів із Луганська. Станом на 2014 рік гурт записав 2 демо-альбоми и мультимедійний промо-ролик.

Істория

[ред. | ред. код]

Гурт ДеКа була створена в 2011 році на базі раніше відомого колективу Catalizator, шість музикантів якого були представниками творчої молоді ВНЗ та шкіл міста Луганська. Горбунов Дмитро та Яровий Кирило познайомилися, граючи спільно в групі. У 2012 році Горбунов Дмитро та Яровий Кирило вирішили розширити музичні рамки, додавши до композицій Фольк-рокового напряму твори в стилі Поп-рок та Пост-панк рок, а також назвати групу більш музично. ДеКа - резонуюча поверхня струнних та струнно-щипкових музичних інструментів, або «Д» і «К» імена учасників групи Дмитро - Кирило, тут можна почути і відголоски місяця, в якому створився новий колектив (грудень), і ностальгічні для старшого покоління спогади про будинки культури ... Гурт ДеКа приймав участь у Обласному рок - фестивалі Нове покоління в 2012 і 2013 рр, виступала на відомому Обласному відбірковому турі Всеукраїнського фестивалю -. Конкурсу Червона Рута - 2012, в якому стала лауреатом. У вересні 2013 року гурт Дека випускає свій перший демо-альбом Слухаю ....

Слухаю ... - дебютний ЕР - альбом гурта Дека, вихід якого, як і сам запис, здійснювалася за рахунок власних сил і коштів учасників гурту. Ми йшли до цього дуже довго ..., - говорить Яровий Кирило, «... але сам альбом записувався протягом 6 місяців», - додав Горбунов Дмитро. У записі цього альбому також брав участь сесійний музикант, трубач Іван Твердохлебов. Музика в альбомі досить різноманітна, від веселих соло до смислових текстів, що є приголомшливим компонентом у сучасній рок-музиці. Прозорі мелодії баяна і труби барвисто перегукуються з ненав'язливими звуками гітари та електронної перкусії. Також потрібно відзначити, що в альбомі звучать різні пісні, на різних мовах, що підкреслює різноплановість учасників гурту. Першою ластівкою альбому стала пісня Вренени уж нет ..., яка запам'яталася слухачам своєю пронизливою мелодією і жалісним, смисловим текстом. Текст був написаний Яровим Кирилом, а вдихнув життя в пісню Горбунов Дмитро, додавши в музику симфонічне звучання, що сильно вплинуло на результат пісні. «Початковий варіант сильно відрізняється від справжнього», - підкреслив Горбунов Дмитро. За словами музикантів, соло труби і мелодії скрипок надає пісні ще більше хвилювання і переживання, що змушує слухачів трохи розслабитися при прослуховуванні. Альбом не має певної цілісної структури, кожна пісня - це певний настрій і світосприйняття подій, що супроводжують наше життя. В альбом увійшли пісні: 1. Слухаю музику 2. Времени уж нет 3. Будем вместе мы всегда 4. Somewhere

28 лютого 2014 гурт Дека презентувала реліз свого ЕР - альбому Мечты. Тривалість якого склала 14:11. Мечты - другий ЕР - альбом гурту ДеКа, вихід якого, як і сам запис, здійснювалася за рахунок власних сил і коштів самих учасників групи. Також потрібно відзначити, що в очікуваному альбомі Мечты, музиканти порадують слухачів не тільки новими піснями, а й новими музичними стилями і напрямами у своїх творах - це: Поп-рок, Пост-панк рок, Фольк-рок та реггі. У трекліст включені 4 яскравих нових композицій колективу: 1. Мечты 2. Друзьям 3. Твое настроение 4. Вона Навесні 2014 гурт Дека представила промо-ролик на свою пісню «Друзьям».

Багато відомих людей в колах музики пишуть про гурт Дека:

Сергей Ширяев (продюсер, музыкант, актёр, Продюсерский центр Wagner Production): «…Музыка неплохая у вас. Сведение никуда не годится абсолютно».

Валерий Гришаков (композитор, музыкант, саунд-продюсер, HotOFF Records Ltd.): «…Весьма хорошая добрая музыка, что для "современщины" уже всё менее характерно:) Запишитесь в студии качественно, только обязательно пригласите саунд-продюсера (хоть знакомого, имеющего какой-либо опыт), нужно правильно уложить аранжировки с позиции записи и по-человечески свести. Нет денег — начните с малого: сделайте одну-две песни, но зато достойно».

Леонид Бурлавков (экс-продюсер «Мумий тролль», «Земфира», «Братья Грим»): «Я уже давно не занимаюсь продюссированием, но могу предложить отправить ваши записи на лейблы, в этом что-то есть. Удачи!».

Игорь Тихомиров (советский и российский бас-гитарист, музыкант групп «Джунгли», «Кино», «DDT»): «…многие талантливые люди бросают творчество, не могут реализовать себя. Что тут посоветовать?...Ищите востребованное направление. Здесь очень важно чувствовать настроение общества».


Дискографія

[ред. | ред. код]
  • 2013 — Слухаю
  • 2014 — Мечты

Відеокліпи

[ред. | ред. код]
  • 2014 — Друзьям

Ссылки

[ред. | ред. код]